Nyár, Siófok, hal és fagyi

Évek óta nem jártam Siófokon, ennél fogva nem láttam a pár éve megújult “Sétányt” sem. A parton friss négycsillagos hotelek és apartmanok épültek, van némi vérfrissítés a vendéglátásban is, de néhány régi étterem is talpon maradt.

Igazából fagyizni indultunk, de nem bírtam ellenállni egy jó kis hekk elfogyasztásának. Kár volt.
A sétány egyik kis büféjénél álltunk meg, sült hekk, kovászos uborka, kenyér volt a rendelésünk.
Vendég sehol, így a kiszolgáló kislány lelkes volt, még a selyem pólós, térdnacis tulaj is kedvesen köszönt.
Az eredmény: rémes. A hal kb. délelőtt sülhetett, nem volt friss, nem volt ropogós, teljesen ízetlenül csücsült a papírtányéron. Az uborka közepes, nem maradandó élmény, a kenyér max. tegnapi, de lehet hogy tegnapelőtti volt. Vagy tegnapi, csak azóta kint száradt. Lehangoló volt az élmény. Már csak azon gondolkodtam, hogyan öntsem úgy a kukába, hogy a tulajnak ne kelljen magyarázkodnom, miért nem ízlett. Hát, ha ezzel várják a vendégeket, külföldi turistákat, nem lesz túl jó hírünk.

A halas élmény után felsétáltunk a főúton túl lévő kedvenc fagyizómba. Régi kis pultos fagyizó, fedeles tetejű bödönökkel, hagyományos és isteni ízekkel. Nekem tetszik, ahogy egymás után emelik le és teszik vissza minden gombóc után a bödön tetejét. Katona Balázs cukrász most is remekelt.
A választék hatalmas, először a tejes fagyikból, aztán a gyümölcsökből kóstoltunk. Érthető, egyszerű jól bevált nevek és ízek. Volt csoki, vanília, tejberizs, puncs, aztán meggy, málna, eper, ribizli, sárgabarack, körte, nem is emlékszem a teljes választékra. Számomra a vanília és a málna volt a legízletesebb, eredeti krémes vaníliaízzel, nem túl édes, nem túl vaníliás, pont jó. A málnában visszaköszöntek a málnadarabkák, apró, a nyelvnek finoman kellemes módon.
A tölcsér friss, ropogós, a fiatal cukrász kedves, megéri leutazni egy fagyiért. Nemrég olvastam a stahl.hu honlapon, hogy Judit egy fagylalversenyen volt zsüritag, és kissé csalódott volt, hiányolta az eredeti régi ízeket és csicsa-micsa nélküli fagyikat. Nos, ezt neki is ki kéne próbálnia.
De tudok még ilyet, arról majd legközelebb.
                                                                  

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony