Rókusfalvy Fogadó Etyek

Tegnapi utazásom célja kútba esett, s mivel éppen Etyeken jártam, kipróbáltam másodszor is a Rókkusfalvy Fogadót. Most sem csalódtam, a séf minden dícséretet megérdemel.
Amíg vártunk a rendelésre, kis ízelítő falatkát kaptunk. Pici barna kenyér,  pici padlizsánkrém, épphogy csak az ízlelőbimbóink dolgozni kezdjenek.
Levesként a tárkonyos bableves lett kipróbálva füstölt hússal. Már a látványra is összefutott a nyál a számban, mikor megláttam a gyengéd frisszöld olívacsíkokat  és a könnyű tejfölhabszerű csodát a tetején. Az ízek emlékeztetnek a hagyományos bableves  ízére, modernebb sokkal könnyedebb változatban. A benne lévő hús és apró sonkakockák finomak, puhák voltak, a tejfölszerű habosított valamivel a tetején isteni. Nem tejföl volt, de nem is tejszín, valami könnyed keverék, ami finomabbá tette az összhatást.
A szalontüdő borjúból kifogástalanul finom, a szív-nyelv darabkák omlósak, a tetején pici reszelt citromhéj tette pikánssá. A zsemlegombóc kifogástalan, rajta ismét a kis habos tejföl-tejszín szerű finomság. Teteje gyengéden meglocsolva olívával, melynek fris szöld színére már kitértem.
Csirkemell májával töltve, sült zöldségekkel volt a másik fogás, itt sikerült találnom egy apró hibát, bár nagyon kerestem, és nem is mérvadó. A csirke picit lehetett volna omlósabb, de a májtöltelék finom volt, a sült zöldségek mellé kapott krumplipüré hibátlan, és a sült zöldségek fantasztikusan frissek, ropogósak. Újszerű volt a grillezett zöldségek között a retek, nagyon ízlett, a fehérrépa, rajtahagyva picit a zöldjét, és az édeskömény, mondjuk az talán nem annyira ropogós, de ízében kellemesen illik a kreációhoz. Volt még paradicsom és brokkoli is grillezve, és összességében nagyon elégedett voltam.
Mindehhez friss háziszörp, és régi divatú szódásüvegben felszolgált hideg szóda volt a kísérő.
A kiszolgálás figyelmes, a terasz tele virággal, a székeken kellemes puha szőnyeg, a toalett rendkívül tiszta, és a berendezés is nagyon ízléses, nem hivalkodó, de minden szeglet finoman elegáns.
Nem véletlenül kapta meg a Rozmaring díjat, amit a Virágos Magyaroszágért és a Magyar Turizmus Zrt. oszt ki minden évben annak aki a gasztronómiai kínálatával, és igényes környezetével régióján belül rászolgál.
Szerintem jó helyre került, a magam részéről én is osztok egy díjat a főszakácsnak.
Csak azt sajnálom, hogy a házigazda borait nem volt módom megkóstolni.
Az árak a minőséghez képest megfizethetőek, a leves és liter-szörp-szóda 990 Ft. a főételek 2390 Ft-ba kerültek.
Akinek kedvet csináltam, itt megnézheti hol is jártam: http://www.etyekfogado.hu/

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony