Gyorsan és husiból…

Amit vacsorára főzök, többnyire az a másnapi ebéd is. Vagy csak az. Fontos, hogy hamar készüljön el, finom legyen, és hogy mikróban lehessen melegíteni. Amikor az embergyereke azt kéri hogy gyorsan és husiból….. akkor gyorsan kapok egészen friss tarját, felszeletelem, besózom és borsozom, aztán forró olajba dobom. Miután lett egy fehér kéregféle a husikán, megfordítom, hagyom had eresszen levet, és abban párolom, amíg zsírjára sül. Illetve ebben az esetben olajára.(Majdnem mindig olasz olívaolajat használok.)
Pár szem krumplit ezalatt megpucolok, félbe vágok, bedobom sós vízbe főni. Amíg fő, összevágok egy csokor petrezselymet, egy szelet vajat felolvasztok serpenyőben, majd ráteszem a petrezselyemzöldet. Ezzel több gond nincs, le is zárom a gázt alatta.
A megfőtt krumplit leszűröm, átpakolom a vajas petrezselyemre, megforgatom, utánasózok és kész.
A husi is megsült, de nem találtam salátának való dolgot a hűtőben. Volt viszont friss répa, úgyhogy gyorsan megpucoltam egy nagyot, felkarikáztam, pici vegetás vízben félig megfőztem. Úgy, hogy még ropogós legyen, ne lottyadt, de ne is kemény. Ez néhány perc volt, aztán már tálalhattam is a vacsorát.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony