Veszprémi zenei fesztivál

Mivel csak egy ugrás Veszprém, este átruccantunk, megnézni meghallgatni a zenei fesztivál fellépőit. A nyári este langymelege kellemes volt, a veszprémi főutca végéről indultunk zenéket hallgatni. Már az utca elején beleütköztünk egy zenekarba, (neveket nem tudok, de a programban minden megnézhető) jó hangulatú zenét játszottak. A Hotel mögött szintén zenész, az Alexandra könyvesboltnál újabb zenekar, a Vár áruháznál a téren megintcsak. Mindenütt kajasátrak, italos sörös pultok, a szokásos fesztiválos étlappal. Nem túl jó kinézetű kenyérlángos, hagyományos sült csülök, kolbász, egytálételek voltak a kínálat. Egy szottyos amerikai hot dogot ettünk, felejthető, de a célnak megfelelt. (A székesfehérvári metro áruház előtt sokkal finomabbat lehet kapni) Mindegyik zenébe belehallgattunk egy kicsit, voltak jazz-esek, lazábbak, a fő utcán lefele egészen fiatal srácok pengették a gitárt. A belső udvarokban is voltak zenekarok, aztán a Mackó cukrászdánál egy rockos banda, szóval fantasztikus volt a hangulat mindenütt. Én igazából az LGT emlékzenekarra pályáztam, el is kezdődött a volt Séd mozi (jelenleg színház) előtti téren 3/4 9-kor. Addigra jó kis tömeg gyűlt össze, az emberek a fűben és köveken ücsörögtek, mindenkinek tök jó hangulata volt. Nem volt lökdösődés, nem volt cirkusz, és ami nagyon tetszett, sehol nem dobálták el a szemetet. Mindenki kúltúráltan a kukákba dobta. Igaz, voltak kukák mindenütt. És rendőrök is, akik vidáman sétálgattak a tömegben. A vár előtti téren is volt színpad, ott épp nem zenéltek, és a várban is voltak koncertek. Azok a fizetősek, a többi mind ingyenes, mindenki ingyen szórakoztat, sőt megtiszteltetésnek érzi, hogy itt szórakoztathat. Este tízig maradtunk, ennyi elég volt, jó volt, szép volt, ajánlom figyelmetekbe!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony