Süss tököt és gesztenyét

Az ősz magával hozta a tökszezont, és az október vége már a gesztenyeszezont is. Nosza, ne legyünk restek megvásárolni a zöldségesnél, finom könnyű nassot készíthetünk pár perc alatt.
Kisebb sonkatököt vásárolok, melyből két-háromszori sütés lesz két főnek. Gesztenyéből fél kiló bőven elég. A tököt apró kockákra vágom, majd tepsibe rakom, és 230 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha aranybarna a széle. Nem kell rákenni semmit, csak legyenek kicsik a falatkák.

A gesztenyék tetejére ixet vágok jó éles kis késsel, és a már forró sütőbe (előzőleg ott sütöttem a tököt) kb. 12 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha kinyílik szépen.
Kellemes nassolást kívánok!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony