Süss tököt és gesztenyét

Az ősz magával hozta a tökszezont, és az október vége már a gesztenyeszezont is. Nosza, ne legyünk restek megvásárolni a zöldségesnél, finom könnyű nassot készíthetünk pár perc alatt.
Kisebb sonkatököt vásárolok, melyből két-háromszori sütés lesz két főnek. Gesztenyéből fél kiló bőven elég. A tököt apró kockákra vágom, majd tepsibe rakom, és 230 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha aranybarna a széle. Nem kell rákenni semmit, csak legyenek kicsik a falatkák.

A gesztenyék tetejére ixet vágok jó éles kis késsel, és a már forró sütőbe (előzőleg ott sütöttem a tököt) kb. 12 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha kinyílik szépen.
Kellemes nassolást kívánok!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony