Egy tönk laskagomba

Ha a zöldségesnél friss laskagombát látok, nem tudok ellenállni, veszeg egy tönköt. Vacsora és reggeli készül belőle, alábbi módon. A szép, nem a legnagyobb laskáit rántott gombának készítem el, a többit pedig sütve.
Levágom a tönkről a laskákat, megmosom őket, majd a rántani valókat besózom, és bepanírozom a szokásos liszt, tojás, prézli (azaz zsemlemorzsa) masszáiba, és forró olajban kisütöm. Semmi nem kell hozzá.

Illetve mégis, egy kis idei friss rozé  bor. Ezután a maradék laskát vékony csíkokra vágom, egy kis fej hagymát összeaprítok, és olajon pirítom. Én ilyenkor sózom meg. Ha üveges a hagyma, beledobom a gombákat, átpirítom, megborsozom, s mivel levet enged, egészen addig keverem, amíg elfogy alóla a lé, és zsírjára (olajára) sül. Ezalatt összevágok egy csokor petrezselymet, és mikor majdnem jó a gomba, beledobom azt is. Amikor kész, megszórom csípős piros paprikával. Kenyérrel eszem.

Sajnos mohó voltam, és nem fotóztam le a tönk gombát, azt akartam minél előbb ehessem. Aki nem szereti a laskagomba kicsit gumis állagát, annak nem fog ízleni. Én viszont laskaimádó vagyok. 🙂 Az egész művelet fél óra volt.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony