Még messze a nyár, és fáj a szívem a jó kis kerti grillpartikért. Ennek jegyében előszedtem a százéves asztali grillezőmet, beizzítottam, és kerti grillparti helyett konyhai grillpartit tartottam.
A grillezőt egy jó félórával sütés előtt bekapcsoltam, hogy melegedjen.
Ezalatt előkészítettem a zöldségeket, megpucoltam a répát, meghámoztam a padlizsánt, felvágtam a kápia paprikát, és megmostam a laskagombát. Aztán a répa és a padlizsán, valamint a hámozatlan cukkini felvágásra került, lapos lapocskákat vágtam belőlük.
Vettem egy jó drága de nagyon finom Mártoni grillsajtot, azt is felszeleteltem.
A zöldségeket besóztam, és borsot tekertem rájuk.
Aztán már kezdődhetett is a grillparti.
Isteni illatok terjengtek a konyhában, hamarosan pedig tányéromon gőzölgött az olvadozó sajt, a roston sült zöldségekkel.
Könnyű finom és ízletes vacsora volt, pici rozé borral megöntözve.
Már csak a grill elmosása volt hátra, amit nem szeretek, ezért le is passzoltam a családfőnek, aki persze a sütésben is segített. 🙂
Hozzávalók:
1 db piros kápia paprika
1 csokor laskagomba
1 padlizsán
1 cukkini
1 vastag sárgarépa
1 db Mártoni grillsajt
só, bors, olíva a grill megkenéséhez.
Ha nincs asztali grillünk, serpenyőben is készíthető, de így azért sokkal finomabb, és sokkal kertigrillebb szag terjeng a lakásban. 🙂
Képek hamarosan jönnek!