Magyarul speciális sajtos…. az osztrák sípályák Hüttéiben kapható három speciális étel közül (gőzgombóc, kaisersmaren (smarni) és käsespätzle) a sajtos nokedlit készítettem el vacsorára.
Szerintem nagyon finom, gyorsan elkészül, és rögtön a havas hegyek között érezhetjük magunkat. Egy kicsit.
Szóval, ki kell főzni egy kis nokedlit (1-2 tojás, 20-30 dkg liszt, só, víz, forró vízbe beszaggatva, vízbe pici olaj) egy serpenyőben pedig egy szelet apró kockára vágott szalonnát pirítunk, majd zsírjában egy kis fej apróra vágott lila hagymát is. Egy rúd natúr krémsajtot belekeverünk, (ezt már nem pirítjuk tovább, mert megég) erre tesszük rá a nokedlit, és kész.
Tehetünk még hozzá kis tejszínt ha szaftosabbra szeretnénk, a tetejére pedig plusz reszelt sajtot.
Fincsi, gyors, és utálatos utána a mosogatás. 🙂