Käsespätzle

Magyarul speciális sajtos…. az osztrák sípályák Hüttéiben kapható három speciális étel közül (gőzgombóc, kaisersmaren (smarni) és käsespätzle) a sajtos nokedlit készítettem el vacsorára.
Szerintem nagyon finom, gyorsan elkészül, és rögtön a havas hegyek között érezhetjük magunkat. Egy kicsit.
Szóval, ki kell főzni egy kis nokedlit (1-2 tojás, 20-30 dkg liszt, só, víz, forró vízbe beszaggatva, vízbe pici olaj) egy serpenyőben pedig egy szelet apró kockára vágott szalonnát pirítunk, majd zsírjában egy kis fej apróra vágott lila hagymát is. Egy rúd natúr krémsajtot belekeverünk, (ezt már nem pirítjuk tovább, mert megég) erre tesszük rá a nokedlit, és kész.

Tehetünk még hozzá kis tejszínt ha szaftosabbra szeretnénk, a tetejére pedig plusz reszelt sajtot.
Fincsi, gyors, és utálatos utána a mosogatás. 🙂

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony