Giros házilag

Ha nincs túra, van főzés. De az minden nap. Most az általam készített házias giros receptjét osztom meg veletek. Kell hozzá fél kg, pulykahusi, (mellfilé, vagy medalion) amit előző este csíkokra vágva bepácolunk só, bors, olívaolaj keverékébe, és éjszakára hűtőbe tesszük. Veszünk zöldségeket, uborka, saláta, káposzta, sárgarépa, paradicsom, lila hagyma és paprika is mehet, ezt a kettőt én nem szeretem, ezeket nem tettem bele. Kell két pohár danone natúr joghurt, (más is jó lehet, ezzel bevált) két csomag saláta fűszerkeverék, egy kapros, egy joghurtos, és egy csomag giros fűszerkeverék. Meg krumpli, a hasábkrumplihoz.

A zöldségeket jó vékonyra szeleteltem, és egy tálban várta a szószt. A joghurtokba belekevertem a kapros és joghurtos salátafűszert, ekkor döbbentem rá, hogy túl erős, ezért még tettem fél-fél pohár joghurtot hozzá. Tehát szerintem három doboz joghurt fog kelleni.

Így már nem annyira karakteres de finom a szószok íze.
Eközben vokba pici olajba dobtam a pácban lévő husicsíkokat, (nyilván serpenyőben is készíthető) és kevergetve átsütöttem, 10-15 perc elég neki. Nem kell kiszárítani, túlsütni.

Rátettem a giros fűszerkeveréket, icipici sót, mivel szerintem a fűszer egy kicsit sós. Közben a frituban kisütöttem bő fél kg hasábra vágott krumplit, amitől büdös lett az egész lakás. 🙂
Aztán már csak tálalni kellett a tányérra: husi, mellé saláta, rá a kétféle szósz, és a sok hasábkrumpli.
Isteni finom, nem túl kalóriadús, viszont vitaminos nyers zöldséges.
Már csak a lakást kellett két napig szellőztetni….

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony