A fokhagymalevest már a legtöbb barátom tesztelte, mivel mindenkinek ízlett, bátran közreadom, szerintem fincsi, és ami nagyon lényeges, 10 perc alatt, (kezdőknek 15 perc) készen van.
Hozzávalók: 5-6 gerezd fokhagyma, negyed vaj, 1 húsleves kocka, két kiskanál liszt, 1 főzőtejszín.
Amíg megpucolom a fokhagymát, odateszem egy edényben a vajat olvadni. Fokhagyma nyomón átnyomom a gerezdeket, bele a forró vajba, hozzákeverem a lisztet, picit pirítom. Ezalatt 2 dl vizet forralok, és amikor tűzforró, belekeverem a leveskockát, ezt a forró levest hozzákeverem mártáskeverővel a rántásomhoz, amit közben levettem a tűzről. Szép simára keverem, majd hozzáöntöm a főzőtejszínt. Összeforralom, esetleg utána sózom ha szükséges, és kész. Aki sűrűnek találja lehet pici vízzel higítani, de így általában jó krémes.
Pirított zsemlekockákat szórok bele tálaláskor.
Szerintem sokkal finomabb, és olcsóbb, mint bármely zacskós leves, és ugyanannyi idő alatt kész.
Carnuntum
Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük