Gyors fokhagymaleves

A fokhagymalevest már a legtöbb barátom tesztelte, mivel mindenkinek ízlett, bátran közreadom, szerintem fincsi, és ami nagyon lényeges, 10 perc alatt, (kezdőknek 15 perc) készen van.
Hozzávalók: 5-6 gerezd fokhagyma, negyed vaj, 1 húsleves kocka, két kiskanál liszt, 1 főzőtejszín.
Amíg megpucolom a fokhagymát, odateszem egy edényben a vajat olvadni. Fokhagyma nyomón átnyomom a gerezdeket, bele a forró vajba, hozzákeverem a lisztet, picit pirítom. Ezalatt 2 dl vizet forralok, és amikor tűzforró, belekeverem a leveskockát, ezt a forró levest hozzákeverem mártáskeverővel a rántásomhoz, amit közben levettem a tűzről. Szép simára keverem, majd hozzáöntöm a főzőtejszínt. Összeforralom, esetleg utána sózom ha szükséges, és kész. Aki sűrűnek találja lehet pici vízzel higítani, de így általában jó krémes.
Pirított zsemlekockákat szórok bele tálaláskor.
Szerintem sokkal finomabb, és olcsóbb, mint bármely zacskós leves, és ugyanannyi idő alatt kész.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony