A Húsvét nálam

Én mindig nagyon várom a Húsvétot, szeretem a hagyományos tojásfestési ceremóniát, a sonkafőzést, kalácssütést, (ez nem az én reszortom) és egyáltalán a hangulatát. Már előző hetekben feldiszítek, nyuszik, csibék, birkák lepik el a lakást, és vidám hangulat uralkodik el rajtam. Idén barka helyett egy virágos ágon lógtak a tojások, mert a barkák nagyja elvirágzott. A szokásos tojásfestés azonban idén is megvolt, igazi barátnős csajos parti formájában, a Gelsei túra estéjén.
Miután megettük a főtt sonkákat, kalácsokat, tormával, hagymával, ahogy kell, és ittunk hozzá finom vörösbort, nekiálltunk a tojások megfőzésének, majd a megfestésének.

Miután megszíneződtek a tojások mindenféle sárga, piros, kék, zöld színekre, még melegen temperával pingáltunk rá mintákat. Amikor kész, szalonnával fényesítem őket szépre. Volt ami jól sikerült, volt ami nem annyira, de lényeg a hangulat, a közös festés öröme, és egyáltalán a hagyomány ilyen formájának őrzése. Már csak a locsolókat kellett várni…..

És íme, a végeredmény:

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony