Rizses cucc indiai fűszerrel

A múltkoriban megleptem magam a spárban kapható exluzív indiai fűszerrel. Nem volt olcsó, azt hiszem ezer forint körül van, de a doboza nagyon szép, később is használható, és a benne lévő fűszer finom, jó minőségű, sokáig elég. Ezt akartam kipróbálni, erre kreáltam egy egyszerű könnyű vacsorát.
Hozzávalók: egy csésze basmati rizs, zöldségek összedarabolva (nálam ezek voltak: 1 db zellerszár,
2 db gomba, 1 db sárgarépa, 4 db zöldspárga, 3 db retek, de lehet szerintem másból is), 20 dkg pulykamell, só, bors, indiai fűszer, plusz gyömbér, és currry, és kicsi olívaolaj.

Elkészítés: A zöldségeket összevágom, a húst megmosom, csíkokra vágom. Egy kis lábosban olíván átpirítom a rizst, felengedem dupla mennyiségű forró vízzel, sózom, és hagyom főni, kb 15 percig fedő alatt. Ezalatt vokban olívát forrósítok, rádobom a husicsíkokat, fűszerezem, (jöhet mindenből egy kicsi) és pirítgatom. (Vigyázat, fröcsögni fog egy picit) Falapáttal kevergetem, enged egy kis levet, így nem kell rá víz. Amikor félig jó a husi, ráteszem a sárgarépát. Egyenlőre csak azt, mert az keményebb zöldség. Kb. 5 perc múlva a többi zöldséget is hozzákeverem, még egyszer fűszerezem.
Még öt-hat percig pirítom, folyamatosan kevergetve. A zöldségek maradjanak roppanósak! Amikor kész, hozzákeverem a közben megfőtt rizst. Apróra vágott petrezselymet kevertem hozzá.

Nagyon finom lett, legjobban a retek ízlett benne. Azért tettem bele, mert már kezdett megpuhulni a hűtőben, így nem nagyon szeretem. Picit átdinsztelve nagyon jóízű volt az ételben.

Mivel maradt egy kis vágott petrezselyem, készítettem egy petrezselymes vajkrémet. A natúr vajkrémhez kevertem egy kis camembertes sajtkrémet, sót és petrezselymet. Kiváló szendvicskrém lett belőle, így meglett a reggelim is. Magvas kennyérre kentem.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony