A múltkoriban megleptem magam a spárban kapható exluzív indiai fűszerrel. Nem volt olcsó, azt hiszem ezer forint körül van, de a doboza nagyon szép, később is használható, és a benne lévő fűszer finom, jó minőségű, sokáig elég. Ezt akartam kipróbálni, erre kreáltam egy egyszerű könnyű vacsorát.
Hozzávalók: egy csésze basmati rizs, zöldségek összedarabolva (nálam ezek voltak: 1 db zellerszár,
2 db gomba, 1 db sárgarépa, 4 db zöldspárga, 3 db retek, de lehet szerintem másból is), 20 dkg pulykamell, só, bors, indiai fűszer, plusz gyömbér, és currry, és kicsi olívaolaj.
Elkészítés: A zöldségeket összevágom, a húst megmosom, csíkokra vágom. Egy kis lábosban olíván átpirítom a rizst, felengedem dupla mennyiségű forró vízzel, sózom, és hagyom főni, kb 15 percig fedő alatt. Ezalatt vokban olívát forrósítok, rádobom a husicsíkokat, fűszerezem, (jöhet mindenből egy kicsi) és pirítgatom. (Vigyázat, fröcsögni fog egy picit) Falapáttal kevergetem, enged egy kis levet, így nem kell rá víz. Amikor félig jó a husi, ráteszem a sárgarépát. Egyenlőre csak azt, mert az keményebb zöldség. Kb. 5 perc múlva a többi zöldséget is hozzákeverem, még egyszer fűszerezem.
Még öt-hat percig pirítom, folyamatosan kevergetve. A zöldségek maradjanak roppanósak! Amikor kész, hozzákeverem a közben megfőtt rizst. Apróra vágott petrezselymet kevertem hozzá.
Nagyon finom lett, legjobban a retek ízlett benne. Azért tettem bele, mert már kezdett megpuhulni a hűtőben, így nem nagyon szeretem. Picit átdinsztelve nagyon jóízű volt az ételben.
Mivel maradt egy kis vágott petrezselyem, készítettem egy petrezselymes vajkrémet. A natúr vajkrémhez kevertem egy kis camembertes sajtkrémet, sót és petrezselymet. Kiváló szendvicskrém lett belőle, így meglett a reggelim is. Magvas kennyérre kentem.