Kiskakas menü

Ritkán járok Székesfehérváron étteremben, de a múlt héten úgy adódott, hogy beültünk egy menüre. Nem először ettünk itt, ha van rá mód és alkalom, meg persze szabadságon vagyok és ráérek délben, akkor ide jövök menüt enni. No persze biztos, hogy azért nem főzök éppen, mert ezer a dolgom, nem pedig mert nincs kedvem. Főzni mindig jó.
Egyszer-egyszer viszont belefér egy menü, már csak azért is, hogy ötletet merítsek, új információkat szerezzek az éppen trendi tálalásról, éttermi divatról, stb.
A Kiskakas étterem sok sok éve van jelen a fehérváriak életében, s szerintem a színvonal semmit nem romlott, sőt, szépen fejlődik. Az ár nem a legolcsóbb, én jó középárasnak mondanám. A környezet kellemes, tiszta, a kiszolgálás kedves, és gyors, a dolgozók tapasztaltak, jó vendéglátósok.
A menü húsleves volt, borda tükörtojással, (szerintem holstein módra) és hasábburgonya, valamint káposztasaláta. (Ez csak a “C” menü volt, mivel későre járt, az “A” és  “B” elfogyott, de nem bántuk)
A levest külön tálban hozták, jó sokat, bőven lehetett meríteni belőle. Tészta, répa, szín, íz, illat, minden rendben volt vele. A husi két közepes szelet, sertésborda, ami picit talán túl száraz volt, a rajta lévő tükörtojás viszont tökéletes. A hasábburgonya is stimmelt, elég nagy adag volt, nem olajos, jóízű, friss, finom. A saláta is említést érdemel, káposztasaláta volt fehér káposztából, szerencsére hagyma nélkül. Jó nagy adag.
Az ételt nem bírtuk megenni, de természetesen elcsomagolták, korrekt módon műanyag dobozba.
Az étteremről csak jót mondhatok, máskor is szívesen jövök vissza.
Az étterem a Jankovich u. – Kelemen B. u. sarkán található. GPS kordinátákat nem tudok, de közel az uszodához, a Palotai útról nyílik.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony