A kerti grillezést imitálva tepsiben készítettem nyársakat.
Hozzávalók 2-3 személyre: 1 cukkini, 30 dkg csirkemell, 1 db debreceni kolbász (mini) 1 vastag szelet szalonna, 1 db répa, 4-5 szem gomba, néhány szál spárga széttördelve, só, bors, pici olíva, 7db hurkapálcika nyárs.
A csirkemellet kockára vágtam, sóztam, borsoztam, beleforgattam egy kis olívába és állni hagytam.
Az összes zöldséget és más hozzávalókat helyes kockákra vágtam, pici sóval, borssal megfűszereztem, aztán változatosan felfűztem őket a nyársra.
A tepsit kibéleltem alufóliával, és előmelegített sütőbe, olívával ici-picit meglocsolva, fóliával lefedve sütőbe tettem. 180 fokon sütöttem kb. 20 percet, majd a tetejéről a fóliát levéve még 5-6 percig pirítottam.
Isteni lett. Főként a spárga és cukkini lett nagyon finom.
Másnap ebédre kicsit mikroban megmelegítve is hibátlan.
A kovászos uborkámat egy nap napozás, egy nap spájzban állás után egy napig hűtőben tartva leszűrtem, és finom roppanós, kemény lett. Így ez lett a mai reggelim energiát adó libazsíros kenyérrel. 🙂