Tésztasaláta diós öntettel

Hozzávalók: fél csomag panzani fusili tészta, egy marék dió, pici olívaolaj, só, bors, néhány szem koktélparadicsom, fél doboz fekete olívabogyó, 3-4 szelet pármai sonka, és némi zöldsaláta (rukkola, vagy madársaláta).
Al dentére kifőzöm a tésztát, (forrásban lévő sós vízben kb. 6-7 percig) majd leszűröm, és kihűtöm.
A diót egy kis serpenyőben megpirítom, majd turmixgépben összeturmixolom két-három evőkanál olívaolajjal, sóval, borssal. Ez lesz az öntet. Miután kihűlt a tészta, egy nagy tálba öntöm, összekockázom a paradicsomot, és rádobom a többi hozzávalót, olajbogyót és salátát, majd összekeverem az egészet az öntettel. A végén felcsíkozom és félbevágom a sonkaszeleteket, majd összecsavarva bedugdosom a tészta közé.
Nem fogtok csalódni, az öntettől egyedi és nagyon finom.

Diszítésként bazsalikomot ültettem rá, de ez el is hagyható. A tészta fő pikantériáját az öntet adja meg.
Más tésztával nem próbáltam, de a panzani tésztából a fusili nagyon bevált, ezt ajánlom.
Jó étvágyat, várom a visszajelzéseket. 🙂

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony