Vaníliás őszibaracklekvár

Tesómtól sok őszibarackot kaptam, ettük ettük, de még mindig volt. Így jutott eszembe, hogy az őszibarckkrémleves, és barackos pulyka után lekvárt főzzek a maradékból. Gabojsza receptje alapján http://gabojszakonyhaja.blogspot.hu/ készítettem, és tényleg isteni lett.
Nagyon jó tippnek bizonyult a pár percre forró vízbe mártani a barackokat, így gumikesztyűben szuperül le lehetett húzni a barack héját. Az egész műtét pucolással főzéssel beüvegezéssel együtt nem tartott tovább két óránál. Hétvégi luxusreggelikhez, kávé és sütike mellé nagyon finom.

Hozzávalók – az én variációm szerint: 3 kg őszibarack, fél kg 3:1 dr. oetker befőzőcukor, 1 rúd vanília, kikaparva, és a rúd is, (feldarabolva) 2 kupica barackpálinka, 1 citrom leve.
Az üvegeket kimostam, és tetejükkel együtt a sütőben kisütöttem (jó 30 percig melegítettem őket) ezalatt a barackokat lebőröztem, kezemmel mindjárt össze is nyomkodtam, ki is magoztam, majd hozzá kevertem a hozzávalókat, és turmixgépben összeturmixoltam. (Éppen tönkrement a turmixom, így vannak benne darabos részek is). Mindösze 10 percet főztem.
Mikor ezzel elkészültem, kivettem a sütőből az üvegeket, (vigyázzunk forró!) és beletöltöttem a lekvárt. Visszatettem őket a sütőbe, kihűlni.
Lett 9 kisüveg lekvárom. 🙂

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony