Salátavariációk

Az 5 napos méregtelenítő kúra után könnyedebb kajákat készültem gyártani, ehhez adok közre néhány salátavariációt, melyek szerintem nagyon finomak lettek.
Mindkét salátához készült husi is a család részére, de önmagában is fogyasztható könnyű vacsorák.

Saláta magvakkal

Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 1 lollo, 1 doboz kukorica (a bonduelle-nek van most új, édesebb, ropogósabb, isteni konzerve) pár szem retek, 1 sárgarépa, 1 doboz madársaláta, pár szem kemény paradicsom, 1 cs. magkeverék, 1 doboz konzerv őszibarack.
A salátáknak felét használtam fel, másik feléből két nap múlva készült a másik saláta adag. Érdemes megvenni külön a salátákat, pár napig eltartható a hűtőben, és sokkal finomabb lesz ha mi keverjük össze, mintha zacskós salátamixet veszünk. Persze én is szoktam azt is venni, mert gyorsabb, nem macerás, no de az általam összeállított mégiscsak finomabb, és más.

A salátához mély tálat veszek, abban jól össze lehet keverni a hozzávalókat, melyeket felaprítok. A jégsalátát késsel csíkokra vágom, a lollot összetépkedem, a répát és retket vékony csíkokra vágom, vagy reszelem. A paradicsom szintén kis kocka. A magokat egy serpenyőben megpirítom. Nem alá sem olaj, sem víz, semmi, csak kicsit rázogatni. Hagyjuk kihűlni, aztán mehet rá a salátára.
Az őszibarackot egy evőkanál forró olajban átforgatom picit, magyarul meggrillezem. Kihűtve keverem a salátához, vagy mellé. Öntetnek csak egy citrom levét csavartam a salátára, és meglocsoltam olívaolajjal. Natúr csirkemellet készítettem hozzá, de önállóan, barackkal is nagyon finom.

Itt a sütőtök szezon, máris vettem egy hosszú nyakú tököt, ami több mint egy hétig eláll, ráérünk aprólékosan eltüntetni, többféle módon feldolgozni. Elsőként pár karikát négybe vágva, apró kockaként natur sütöttem meg tepsiben, s mialatt sült, elkészítettem a salátát.

Saláta sütőtökkel

Hozzávalók: pár karika sütőtök apróra kockázva, 5-7 dkg fetasajt, előző salátákból maradék: jégsaláta, madársaláta, 2 kanál vegyes csíra (ha van), két angolzeller szára kis csíkokra vágva, 1 cs. kesudió, 1 marék aszalt áfonya. Az öntethez: 1-2 kanál olívaolaj (ha van tökmagolaj) 1 evőkanál méz, 1 evőkanál mustár.
A kockákra vágott sütőtöket forró olajban átforgatjuk, majd kevergetve kisebb lángon pároljuk, és kihűtjük. A kesudiót forró serpenyőben (semmi nem kell alá) megpirítjuk, ezt is kihűtjük. A saláta alapot összevágjuk, hozzákeverjük a csírát, kockára vágott fetát, áfonyát, majd a kihűlt tököt és magot.
Az öntet hozzávalóit jól összekeverjük, ráöntjük a salátára, és az egészet jól átforgatjuk. Mély tálban dolgozunk, hogy jól lehessen forgatni. Nagyon finom, pikáns, különleges ízvilágot kapunk, ami önmagánban is megállja a helyét. A család rántott húst követelt mellé.

Az első nap a saláta elfogyott, csirkemell maradt még. Készítettem hozzá natur jázminrizst, és három rózsa brokkolit megpároltam mellé. Könnyű vacsora lett belőle.

Jó étvágyat hozzá..

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony