Egy fincsi kis őszi töltött pulyka mindig nagyszerű élmény. No nem egy egész, csak pár kis szelet, ami épp egy különleges vacsorához kell.
Hozzávalók: (3 személyre) 55 dkg pulykamell – melyet lehetőség szerint nagyobb szeletekre vágok, és kilopfolok – pici só, néhány szem aszalt szilva, pár szem gesztenye, kicsi camamber sajt, és a panírozáshoz szükséges kellékek – liszt, tojás, és zsemlemorzsa, meg a kisütéshez olaj.
A kivert husiszeletekbe beletfektetem a sajtot, a gesztenyéket (1-2 szemet) és a szilvát (1-2 szem). Összefordítom a hússzeletet, hogy ne lógjon kis sarka sehol, majd – mivel nem vagyok ebben túl ügyes – fogpiszkálóval több helyen is megtűzöm, úgy biztosan nem csúszik ki a töltelék. Ezután panírozom, és forró olajban kisütöm. Nem a legkalóriamentesebb étel, viszont nagyon finom.
A kis tekercseket ferdén felszeletelem, akkor lesz ilyen mutatós. Illik hozzá a ribizli vagy áfonyalekvár.
Köretnek egyszerű petrezselymes rizst készítettem hozzá.
Jó étvágyat kívánok.