Töltsd meg a pulykát

Egy fincsi kis őszi töltött pulyka mindig nagyszerű élmény. No nem egy egész, csak pár kis szelet, ami épp egy különleges vacsorához kell.
Hozzávalók: (3 személyre) 55 dkg pulykamell – melyet lehetőség szerint nagyobb szeletekre vágok, és kilopfolok – pici só, néhány szem aszalt szilva, pár szem gesztenye, kicsi camamber sajt, és a panírozáshoz szükséges kellékek – liszt, tojás, és zsemlemorzsa, meg a kisütéshez olaj.
A kivert husiszeletekbe beletfektetem a sajtot, a gesztenyéket (1-2 szemet) és a szilvát (1-2 szem). Összefordítom a hússzeletet, hogy ne lógjon kis sarka sehol, majd – mivel nem vagyok ebben túl ügyes – fogpiszkálóval több helyen is megtűzöm, úgy biztosan nem csúszik ki a töltelék. Ezután panírozom, és forró olajban kisütöm. Nem a legkalóriamentesebb étel, viszont nagyon finom.
A kis tekercseket ferdén felszeletelem, akkor lesz ilyen mutatós. Illik hozzá a ribizli vagy áfonyalekvár.
Köretnek egyszerű petrezselymes rizst készítettem hozzá.

Jó étvágyat kívánok.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony