Látogatás egy zalai húsüzemben

Az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt fektetek a sport mellett az egészséges étkezésre. Nem mindegy, hogy mi kerül az asztalra. Ennek megfelelően kerülöm az E betűs adalékos ételeket, így a szalámikat, felvágottakat, virsliket. Teljesen nem tudom még kiiktatni, de azon vagyok, hogy minél kevesebb fogyjon ezekből, és minél több az igazi házi húsokból, és abból készült ételekből. Ma már odáig jutottam, hogy nem mindig merek húst venni az áruházakban. Megjártam már többször a Spárral, a coop-pal, és a tesco áruházban is vásároltam büdös, romlott húst. Sajnos rámutatok az elméletileg jó kinézetű húsdarabra, megmérik, zacskóba teszik, összekötik. A szag csak otthon áramlik ki belőle… Még jó, hogy bármikor visszavittem, készségesen visszaadták az árát. No de a bosszúság és a csalódottság…
Szóval igazi hús, jó kis falusi eredeti hús, szalonna, kolbász, ennek eredtem nyomába zalai kirándulásomon.

Bálizs Tamás házi készítésű kenőmájasai, kolbászai, tepertői, és egyéb füstölt termékei kifogástalan minőségűek, igazi frissen vágott cocából készültek. Készül itt még szalonna, sonka, disznósajt, hurka, minden, ami szem-szájnak ingere. És persze friss húst is vásárolhatunk, éppen olyat, hogy a sertés bőrén még érződik a pörzsölés. Sose vegyünk forrázott disznóból, csak pörzsöltet.

A kis üzem és bolt Nemesszentandráson található, de szállít az országba sok helyre, éttermekbe, menő Hévízi szállodákba is. A lényeg az igazi falusi meleg szív, a hozzáértés, és a munka szeretete. Így lehet jó minőségű friss husikat forgalmazni.

Az itt vásárolt húsból nagyon finom pecsényét készítettem otthon, teljesen más a friss hús íze, mint a napokig a boltban állóé, kár, hogy ilyen messze nem tudok mindennap elmenni vásárolni. Jóféle házipecsenyét készítettem oldalasból, és dagadóból, kockákra vágva, besózva, egy kanál zsír és egy-két kanál víz aláhelyezésével, fóliával lefedve sütőben sütjük 150 fokon egy órát, majd egy egész fej fokhagymát rádobálva gerezdekben fóliát levéve még fél órát pirítottam. Isteni pecsenye lett, ami napokig eláll hidegen is.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony