Tropicárium

Már jó néhány éve működik, de én még nem láttam Budapesten a Camponában lévő Tropicáriumot.
Nyitva tartás este nyolcig, jegyár 2300 Ft, gyerekeknek 1600. A ruhatár kabátonként plusz 100 Ft.
A pénztárnál sorba kellett állni, jó sok kisgyerekes család volt előttünk. A bejárat után hamarosan rácsodálkozhattunk az akváriumokra, és elmerültem a színes halak bámulásába. Ennyiféle halat el sem tudtam képzelni. Kicsi, nagy, villás farkú, hegyes orrú, lapos, búbos, és még sorolhatnám a formákat, a színekről, szín kavalkádokról nem is beszélve.

Élvezettel bámészkodtam, az információs táblák igazából nem is érdekeltek, inkább csak a színek és formák. Annyira érdekes és látványos volt, a halfajtákat pedig képtelenség volt megjegyezni.
Az akváriumok után az aligátor következett a trópusi parkban, kis fahídon lépkedtem felette. Bevallom, csak fél szemmel néztem le, nagyobb volt bennem a félsz, mint a kíváncsiság.

A madaraktól kicsit büdös volt, a növények fele műanyag, de azért volt igazi is, és adta a trópusi hangulatot.
Megint akváriumok következtek, édesvízi, majd sós vízben élő halfajtákkal. A félelmetes cápákat sokan nézték, érdekes volt minden oldaláról megfigyelni, belenézni a szájukba, ahol az éles tépőfogak voltak láthatóak. Ahogy láttam, egy fél kezet simán le tudnak tépni még a kisebbek is.

A ráják szintén nagyon érdekesek voltak, főleg a hasuk alul, a szemük, és az, hogy minden oldalról megfigyelhetőek. Az akváriumok kialakítása úgy történt, hogy barlangszerűen mehetünk be alá, így fölöttünk úszkálnak az állatok.
Sok-sok érdekesség fért az egy órába, amíg körbejártuk a Tropicáriumot.

Nem nagy szám, de egyszer mindenképpen érdemes megnézni.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony