Tropicárium

Már jó néhány éve működik, de én még nem láttam Budapesten a Camponában lévő Tropicáriumot.
Nyitva tartás este nyolcig, jegyár 2300 Ft, gyerekeknek 1600. A ruhatár kabátonként plusz 100 Ft.
A pénztárnál sorba kellett állni, jó sok kisgyerekes család volt előttünk. A bejárat után hamarosan rácsodálkozhattunk az akváriumokra, és elmerültem a színes halak bámulásába. Ennyiféle halat el sem tudtam képzelni. Kicsi, nagy, villás farkú, hegyes orrú, lapos, búbos, és még sorolhatnám a formákat, a színekről, szín kavalkádokról nem is beszélve.

Élvezettel bámészkodtam, az információs táblák igazából nem is érdekeltek, inkább csak a színek és formák. Annyira érdekes és látványos volt, a halfajtákat pedig képtelenség volt megjegyezni.
Az akváriumok után az aligátor következett a trópusi parkban, kis fahídon lépkedtem felette. Bevallom, csak fél szemmel néztem le, nagyobb volt bennem a félsz, mint a kíváncsiság.

A madaraktól kicsit büdös volt, a növények fele műanyag, de azért volt igazi is, és adta a trópusi hangulatot.
Megint akváriumok következtek, édesvízi, majd sós vízben élő halfajtákkal. A félelmetes cápákat sokan nézték, érdekes volt minden oldaláról megfigyelni, belenézni a szájukba, ahol az éles tépőfogak voltak láthatóak. Ahogy láttam, egy fél kezet simán le tudnak tépni még a kisebbek is.

A ráják szintén nagyon érdekesek voltak, főleg a hasuk alul, a szemük, és az, hogy minden oldalról megfigyelhetőek. Az akváriumok kialakítása úgy történt, hogy barlangszerűen mehetünk be alá, így fölöttünk úszkálnak az állatok.
Sok-sok érdekesség fért az egy órába, amíg körbejártuk a Tropicáriumot.

Nem nagy szám, de egyszer mindenképpen érdemes megnézni.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony