Túra után, bár farkaséhes az ember, nem szabad nehezet enni, mert amit legyalogoltunk, rögtön visszajön. Folyton könnyű és finom ételekben gondolkodom, ezért lett a szombat esti menü a rántott brokkoli.
Hozzávaló: kisebb fej brokkoli, rózsáira szedve. (szerintem minél kisebb, annál gusztusosabb!)
só, bors, és a panírhoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj.
A brokkoli fejecskéket besózzuk, borsozzuk, valamennyit felvesz, nyersen is. Ezután bepanírozzuk, (kb 1 tojás, 5-6 evőkanál liszt, ugyanennyi morzsa, és olaj kell hozzá) majd a forró olajba dobjuk. Csipesszel forgatjuk a brokkolikat, melyek 3-4 perc alatt meg is sülnek. Roppanósak lesznek, nem úgy, mint a főzött, de szerintem így sokkal finomabb. Papírtörlőre szedem őket, aztán már lehet is mártogatni a majonézbe.
Nagyjából 20-25 perc alatt készen van az egész művelet.
Természetesen hús mellé köretnek is kiváló, egy kis majonézzel, de magában is finom csemege.
Az ötletet Dolcevitától vettem.