Fondüparti otthon

Fondüpartit tartani mindig jó kis hangulattal jár. Kell hozzá egy fondükészlet, (nekem tesco-s 1500 Ft-os edényem van) egy adag fondü (előre elkészítve 1200 Ft-os áron kapható, vagy készíthetjük magunk is) kell egy kis gyújtós (nekem balzsam van, nem annyira büdös) és mártogatni való finomságok. A fondü-nek ugyanis az a lényege, hogy különféle sajtokat, különféle ízesítéssel, (konyak, fehér bor, só, bors, fokhagyma, kömény, satöbbi) felolvasztunk egy edényben, mely alatt folyamatosan ég a láng.

A készen vett fondüt csak bele kell önteni, alágyújtani és már kezdhetjük is a rotyogtatást. Az olvadt sajtba különféle előre odakészített finomságokat mártogatunk egy fondü-rúd segítségével, ami a fondüedény tartozéka. Lehet mártogatni kenyércsíkokat, finom bagettet, de akár zsömlét is, nyers zöldséget, pl. sárgarépát, paprikát, szintén csíkokra vágva, olajbogyót, kisgombát, gyöngyhagymát, kis uborkákat, de lehet gyümölcsöket, almát, körtét is. Különleges hangulata van, ahogy szépen lassan egyesével felszúrjuk a finomságokat, megmártjuk az olvadt sajtban, és elfogyasztjuk. Közben lehet beszélgetni, az étkezés szép lassan zajlik, a meleg sajtos étellel hamar eltelünk. Bár nem olcsó, nagyon kiadós, kellemes, és igazán finom vendégváró lehet.

Kezdő háziasszonyok is kipróbálhatják, a siker garantált.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony