Karaj szalonnás zöldbabbal

A Szlovákiában fogyasztott ételt lekoppintottam, és a kint vásárolt olcsó ceruzababbal illetve knédlivel elkészítettem.
Hozzávalók:
40 dkg karaj – egyben
pici olaj
1 kis paradicsompüré
só, bors
5 szelet dkg füstölt szalonna
1 somag ceruzabab
knédli, vagy más köret (kint rizzsel ettük)

Elkészítés: a karajt megmossuk, sózzuk, borsozzuk, majd betesszük egy tepsibe, 1-2 dl vizet öntünk alá, és rátűzünk fogpiszkálóval 3 szelet szalonnát. Befedjük alufóliával, és betesszük a sütőbe. A legkisebb lángon bő két órát puhítjuk, majd a fóliát levéve nagy lángon, kb. 5-8 perc alatt megpirítjuk. Amikor a fóliát levesszük, a pardicsompürét belekeverjük a keletkezett szaftba, és ezzel a szafttal tálaláskor megöntözzük a husit.
Amíg a karj sül, elkészítjük a köretet (a knédli kész, azt csak melegíteni kell) és a szalonnás zöldbabot. A maradék szalonnát apró kockákra vágjuk, és megpirítjuk egy serpenyőben. Félretesszük. A zöldbabokat (én félbe vágtam) bedobjuk 3-4 percre forró sós vízbe, majd kiszedjük, és összekeverjük a szalonnával, és néhány percig együtt pirítjuk, amíg a babon kis barnás grillcsík megjelenik.
A húst felszeleteljük, mellé teszünk a babból, pár szelet knédlit és a hús tetején sült szalonnát is a tányérra tálaljuk. Szafttal megöntözzük.
A tepsi alján maradt sült zsírt kikanalaztam egy kis tálkába, hűtőbe tettem, majd másnap kenyérre kenve, savanyúkáposztával fogyasztottam.
Jó étvágyat.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony