Nem is olyan régen ha megpillantottam a zöldségespultnál az avokádót, szépen tovább mentem mellette, nem tudtam mire is lehet használni, hogyan kell elkészíteni, stb. Aztán egyszer ettem egy fantasztikus quacamole-t tortilla chips-sel a mexikói étteremben, és örökre a szerelmese lettem.
Ma már magam készítem otthon, elkészítésének többféle módját ismerem, de a saját quacamole receptem vált be legjobban.
Kell hozzá 2 db érett avokádó, só, bors, kis fej lilahagyma, 1 citrom, vagy zöldcitrom leve, pici olívaolaj, néhány szem koktélparadicsom.
A paradicsomokat, hagymát nagyon apróra felvágom, ráspriccelem a citromlét. Az avokádókat meghámozom, kiveszem a magját, és villával összetöröm. (Lehet turmixolni is, de mivel vajpuha, igazából mindegy.) Összekeverem a citromos zöldségekkel, sózom, borsozom, és pirítósra kenve fogyasztom.
Carnuntum
Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük