Pihenés a Szent Orbán Erdei hotelben

Némi pihenésre is jutott időm, így Pünkösd hétfőtől-szerdáig a Szent Orbán Erdei Hotelben pihentem. Csak a fényképezőgépemet hagytam otthon, így fotók nélkül kell a bejegyzést megírnom.
Az odavezető út elég bonyolult, de megtalálható még GPS nélkül is. A hotel az erdő közepén fekszik, térerő nem nagyon van, de ha nagyon szeretnénk telefonálni, a vezetékes minden szobában működik.
A recepció: kedves hölgyek, segítőkész személyzet.
Étterem: a kinti kicsit elhanyagolt, fából készült asztalokkal, székekkel, nagy durva kavicsos talajjal. A fedett, benti nagyon modern, gusztusos, tiszta, nagyon kellemes.
Az ételek: rendkívül finomak, a reggeli svédasztalos, nekem nem hagyott kívánnivalót. A félpanzióhoz tartozó vacsorát több részletben ettük meg, nagy adagok, leves vagy előétel választható, főétel és desszert. A vargányaleves isteni, friss, tejföllel turbózott. A vadpástétom pirítóssal, zöldségekkel több mint egy előétel. Borókás, édeskés, nagyon kellemes.
Kipróbáltuk a pisztrángot, remek volt, a krumplipüré fölséges, és a gyümölcsös csirke is első osztályú. A pincérek kedvesek, türelmesek, figyelmesek.
Alapborok vannak, de találtunk kedvünkre valót.
A szálláshely: a rönkházban laktunk, pozitív picit szaunás faillat van, nagyon kényelmes ágyak, friss finom ágyneművel. A szoba hangulatos, a minibár tele, tévé lehetne picit modernebb. A tetőtéri szobából jó ugyan a kilátás, de mivel magasan van, zavaró az ablak előtti pléhlemez. Ami nem tetszett, hogy vékonyak a rönkfalak, áthallatszik a szomszéd szobából minden.
A fürdőszoba megfelelően felszerelt, törülköző, pipere rendben, a zuhanyzó ajtajáról hiányzott a fogantyú.
Összességében kényelmes, kellemes, és hangulatos a szálloda.
Wellness: a hangulata keleties, belső építésszel megkomponált, lenyűgöző. Mivel jó idő volt és kevés vendég, szinte magunk voltunk, bőséges lehetőségek tárháza kínálkozott. Kisebb medence, kényelmes pihenőszékek, csendszoba. Ez egy mentolos illatú helyiség, ami az “orrodat is tisztíccsa”. Jóleső volt, szinte átjárta a tüdőnket a frissesség. Az aromaszoba gyönyörű kőágyai melegek, nagyon finomságosak. A gőzt és szaunát, különböző zuhany, és dézsa lehetőségeket a meleg miatt nem próbáltuk ki. Viszont a wellness teraszon lévő bükki gyógyvizes pezsgőfürdőt imádtuk. Fedett, nyitott, szuper volt.
Strand: a Pünkösd hétfő délutáni tömeg után mindegyik napon egyedül úszkáltam a 26 fokos medencében. Remek volt, kilátással a Börzsöny hegyeire. Napozóágyak, úszómester, kényeztetés. Szuper volt, és még a reggeli erdei futások is jólestek.
Nekem tetszett, hogy nincs térerő, nem hiányzott a számítógép, viszont jó könyveket vittem, és sokat sportoltam. Kellett is, mert a konyha remek, ellensúlyozni pedig nem árt.
Összességében kis odafigyeléssel, előre gondolkodással ajánlom szeretettel azoknak, akik szívesen vannak természetközelben, csendben, és szeretik a friss levegőt.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony