Mi készül a konyhában – Húsvéti előzetes

Zelleres tojássaláta retekkel

Hozzávalók: 1-2 szárzeller, 1 cs. retek, 4-5 főtt tojás, só, bors, majonéz, porcukor, citromlé, mustár, fél pohár tejföl.

Elkészítjük a mártást, egy szép üvegtálba nyomunk fél kb. fél tubus majonézt, hozzá fél doboz tejföl, egy evőkanálnyi mustár, borsozzuk, egy citrom levét belenyomjuk, és egy evőkanál porcukrot keverünk hozzá, és megborsozzuk.  Félretesszük hűtőbe.

Megfőzzük a tojásokat sós vízben, kihűtjük, és apróra vágjuk. Felkockázzuk a retket, és pici kockára vágjuk a szárzellert.
Mindent összekeverünk, sózzuk, borsozzuk.

Főtt sonka mellé kiváló, de pirítósra halmozva is finom.

Gesztenyés tiramisu

Hozzávalók: egy csomag babapiskóta korong (jó a hosszúkás is, eltördelve) 1 csomag fagyasztott jó minőségű gesztenyepüré, 2 dl habtejszín (én laktózmenteset használok) 2 kanál porcukor, két adag lefőzött kávé, 1 kis doboz mascarpone, pici kakaó.

Elkészítés: négy poharat előkészítek a desszertnek. Lefőzöm a kávét. Összekeverem a gesztenyemasszát a porcukorral, és a mascarponéval,  felverem a tejszínhabot, és finoman hozzákeverem a gesztenyés masszához. Habzsákba töltöm.
A pohár aljára kávéba mártott piskótát rétegezek, nyomok rá a krémből, megint piskóta, megint krém., és végül a tetejére kakaót szórok.
Nagyon finom, főleg másnak, addigra jól beázik a piskóta, és összeérnek az ízek.
Nekem jobban ízlik, mint az eredeti recept.

A receptet a kifőztük magazinból lestem el.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony