Galyatető – Mátraháza a kéken

Utolsó nap, a táv nem több mint 11 km, szint is csak 460 körüli. És dél körül végzünk, megyünk haza. Mert bármennyire jó túrázni, két nap után hiányzik a család.
Szóval Galyatető, reggel 8 körül indulás. Hideg van, mínusz, a tócsák befagytak. Nem bánjuk, mert a sár kemény földdé változott. Még egy pillantás a kilátóra, aztán bemasírozunk zsákjainkkal hátunkon az erdőbe.

Nem sokat kell gyalogolni lefelé majd fölfelé, hamarosan a gerincen vagyunk, és a csodálatos panoráma végig elkísér bennünket. Ragyogóan süt a nap, az ég olyan kék, festeni sem lehetne szebbet.

Ez a legszebb, gyönyörködni a szép kilátásban, szikrázó napsütésben. Élet, hú de szép tudsz lenni. 🙂
Élvezettel gyalogolunk, fotózunk, tetszik ez a rész nagyon. A legszebb a három napban, ide annak is érdemes kirándulni, aki nem akarja a kék túrát végigjárni. Szállodák tömkelege van itt, egyszerűtől a sokcsillagosig.

Látjuk a távolban a havas Tátrát, nagyon szép. A kedvünk is jó, bár a szél feltámad, minket semmi nem zavar. A jelzések továbbra is remekül felfestettek, lehet haladni.

Háttérben feltűnik a Kékes csúcsa, értem már miért Kékes. Hiszen minden kékes színben ragyog. No meg a kéktúrán vagyunk. 🙂

Feltámad a szél a gerincen, s ahogy látjuk a megelőző héten a nagy vihar rengeteg fát kidöntött. Otthon is nagyon csúnya viharos szél volt, gondolom itt a hegytetőn még durvább. Most is alig állunk a lábunkon, tépi a fejünket a szél.

Felhúzom a túrakabát csuklyáját, teljes szélvédelem. Megérte az árát.
A tetőn millió hóvirág nyílik, igaz nem fotóztam, de szép.

Hamarosan igazi Mátrásra vált a kép, kis patak csordogál a völgyben, hídon megyünk át. Sok sok forrás és patak volt az úton, nagyon jó a vízhozatal idén.A Vörösmarty turistaházban bélyegeztünk, de a ház nem volt nyitva.

Nemsokára beérünk Mátraházára, de búcsúzóul ezeket a szép virágokat fotózom le.
http://www.matrainfo.hu/
Nagyon sok a kiránduló, a büfék előtt sorok állnak lángosért, sörért. Igazi retró hangulat van.
Még egy kis túrógombóc és kávé a busz indulásáig, egy gyors póló csere, aztán már szállunk is fel a Budapesti járatra.

A sofőrnek adok jattot, mivel sáros a cipőm és neki kell utánam összetakarítani.
Kis szundi, másfél óra után pedig átszállás a metróra. Kelenföldi pu. – Székesfehérvár.
Jó kis nap volt.
A kéken eddig 807,8 km teljesítve. Hurrá!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony