Múlt héten Lorenzo éttermében jártunk, Székesfehérváron. Olasz étterem, kicsi, kellemes designnal. Az ételek tipikusan olaszosak, az étlap rövid, de minden friss.
Vegyes grillezett haltálat kóstoltam. Hibátlan volt. A halak omlósak, finomak, zöld fűszerrel bolondítva, de remek volt a tintahal is, és a polip is. Minimál tálalás, citrom, salátalevél és kész. Nálam ötös.
A haltál mellé salátát kértem, minden friss és ropogós volt, ellentétben a 67-es étterem salátájával, ahol a zacskóból kiszedett saláták punnyadt rothadó leveleit is elém tálalták. Színben, ízben harmonizáló vegyes friss salátát kaptam, melyben a ropogós zellerszártól kezdve a paradicsomig, kaliforniai paprikáig, jégsaláta, sárgarépa, minden volt. Látszott hogy frissen állították össze, épp csak egy kis olajjal citromlével locsoltam meg. Hibátlan, nálam ez is ötös.
Párom halas tésztát rendelt. A tészta all dantére főzve ahogy kell, a lazac megfelelő nagyságban omlósan, de nem szétesően szerepelt az ételben, a peccorino sajtot sem sajnálták, remek volt, egyszerű, finom. Ez is ötös.
A desszertként rendelt tiramisù már csak egy gyenge hármast ért nálam, a Porto Balatonban százszor jobbat ettem.
A kávé viszont hibátlan, a limonádé szintén remek, a mosdó tiszta, összességében jól sikerült a teszt.
Az árak nem a legolcsóbbak, üdítővel kávéval tízezernek föle volt. Fizetni csak kp-ben lehetett.