Vinye túra

Május utolsó hétvégéjén a Vinye túrán vettünk részt. Két okból is, egyrészt hazai pálya, másrészt jótékonysági túra volt. A befizetett 1500 Ft-ból egyrészt a túra végén bodzaszörpöt és tönkölylángost valamint csokit kaptunk, másrészt a leégett Hosszú-ház turistaház újjáépítését támogattuk. A rajtban itinert azaz útvonal leírást és térképvázlatot is kaptunk. Aztán indulhatott is a kaland, mely mindjárt a gyönyörű Cuha-szurdok patak átkeléseivel kezdődött.

   

Az út során kis fémtáblákat kerestünk melyre kódok voltak kirakva, ezeket kellett a füzetbe beírni. Így lehet igazolni, hogy végigjártuk a távot.

 

A Cuha szurdok után Csesznek irányába kanyarodtunk, ahol a Zörög tető felé kapaszkodva a túra szintjét is teljesítettük. (táv: 11,37 km szint: 387 m)

Ismerősökkel mindig jó találkozni, így most is örültünk a Bakonyi Kalandoroknak. 🙂

A jelzések végig követhetőek, így ezt a kisebb távot bárki bátran teljesítheti.

Nagyon meleg volt, a fotók nem is lettek szépek, nem sikerült jól elkapnom a fényeket. Az erdőben mint mindig a szokásos friss levegő, zöld környezet kárpótolt bennünket.

No meg persze Viktor, aki átadta a szép kitűzőt és emléklapot a túra teljesítéséért. Köszönet a szervezőnek, végül csak egyetlen apró hibát véltem felfedezni, az utolsó kód nem a Kőpince forrásnál lévő fán hanem a mellette lévő forrásnál található.

Jó kis túra, egy szép kör a Bakony közepén. Ismert kirándulóhely, megközelítése vonattal is szép és látványos. (Győr-Veszprém vv.) Autóval Bakonyszentlászló mellett keressük. Több bejegyzést is írtam erről a vidékről.

Cuha völgyi kirándulás

Cuha-völgy sokadszor

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony