Vinye túra

Május utolsó hétvégéjén a Vinye túrán vettünk részt. Két okból is, egyrészt hazai pálya, másrészt jótékonysági túra volt. A befizetett 1500 Ft-ból egyrészt a túra végén bodzaszörpöt és tönkölylángost valamint csokit kaptunk, másrészt a leégett Hosszú-ház turistaház újjáépítését támogattuk. A rajtban itinert azaz útvonal leírást és térképvázlatot is kaptunk. Aztán indulhatott is a kaland, mely mindjárt a gyönyörű Cuha-szurdok patak átkeléseivel kezdődött.

   

Az út során kis fémtáblákat kerestünk melyre kódok voltak kirakva, ezeket kellett a füzetbe beírni. Így lehet igazolni, hogy végigjártuk a távot.

 

A Cuha szurdok után Csesznek irányába kanyarodtunk, ahol a Zörög tető felé kapaszkodva a túra szintjét is teljesítettük. (táv: 11,37 km szint: 387 m)

Ismerősökkel mindig jó találkozni, így most is örültünk a Bakonyi Kalandoroknak. 🙂

A jelzések végig követhetőek, így ezt a kisebb távot bárki bátran teljesítheti.

Nagyon meleg volt, a fotók nem is lettek szépek, nem sikerült jól elkapnom a fényeket. Az erdőben mint mindig a szokásos friss levegő, zöld környezet kárpótolt bennünket.

No meg persze Viktor, aki átadta a szép kitűzőt és emléklapot a túra teljesítéséért. Köszönet a szervezőnek, végül csak egyetlen apró hibát véltem felfedezni, az utolsó kód nem a Kőpince forrásnál lévő fán hanem a mellette lévő forrásnál található.

Jó kis túra, egy szép kör a Bakony közepén. Ismert kirándulóhely, megközelítése vonattal is szép és látványos. (Győr-Veszprém vv.) Autóval Bakonyszentlászló mellett keressük. Több bejegyzést is írtam erről a vidékről.

Cuha völgyi kirándulás

Cuha-völgy sokadszor

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony