Szezonja van – meggylekvár

Itt a szezon, a meggyet le kell szedni, és kezdeni kell vele valamit. Munka után, 30 fokban, este, ugyan kinek van kedve sokáig vacakolni. Egy kis mosás, magozás, aztán az üvegek tűzforró vízben való elmosása, és máris indulhat a befőzés.

A magozás a legmacerásabb az egészben, ha az megvan, utána már nem sok idő, és készen van a művünk. A meggyeket beleteszem egy fazékba, előtte persze lemérem, és a megfelelő mennyiséget alkalmazom koronás befőző cukorral. Lehet itt beszélni bármiről, de ez finom, házi, és nagyon egyszerű.

Miután benne van a meggy a fazékban, kicsit összeturmixolom, fele legyen pépes, fel egészben maradjon. Bele a befőzőcukor, és aztán jön a kreativitás.

Őrölt szegfűszeg és csillagágánizs a fő ízadó. Így töltöm az üvegekbe, aztán felfordítom őket pár percre, majd vissza, és kész. Így meregetem a lekvár felét. A másik felébe pedig belga csoki pasztillákat kevertem, csak úgy érzésre, jó bőven.

Ebből lett a remek csokis meggylekvár. Nyammi…

 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony