Itt a szezon, a meggyet le kell szedni, és kezdeni kell vele valamit. Munka után, 30 fokban, este, ugyan kinek van kedve sokáig vacakolni. Egy kis mosás, magozás, aztán az üvegek tűzforró vízben való elmosása, és máris indulhat a befőzés.
A magozás a legmacerásabb az egészben, ha az megvan, utána már nem sok idő, és készen van a művünk. A meggyeket beleteszem egy fazékba, előtte persze lemérem, és a megfelelő mennyiséget alkalmazom koronás befőző cukorral. Lehet itt beszélni bármiről, de ez finom, házi, és nagyon egyszerű.
Miután benne van a meggy a fazékban, kicsit összeturmixolom, fele legyen pépes, fel egészben maradjon. Bele a befőzőcukor, és aztán jön a kreativitás.
Őrölt szegfűszeg és csillagágánizs a fő ízadó. Így töltöm az üvegekbe, aztán felfordítom őket pár percre, majd vissza, és kész. Így meregetem a lekvár felét. A másik felébe pedig belga csoki pasztillákat kevertem, csak úgy érzésre, jó bőven.
Ebből lett a remek csokis meggylekvár. Nyammi…