Tátrai kalandok 4.

A negyedik túranapon a csapat gerinctúrára indult, mi a kisebb négyszemélyes csapattal a Kasprowy  https://www.zakopaneinfo.hu/?strona,doc,pol,glowna,1523,0,728,1,1523,ant.html csúcsának meghódítását tűztük ki célul. A Kasprowy Wierch, azaz Gáspár csúcs, 1987 m, szikrázó napsütés, 26 fok, tökéletesnek tűnt. Nem is volt semmi gond, a gyaloglás dalolva ment már fölfelé. Egyre jobb formába lendültem és egyre könnyebb volt fölfelé menni. Három nap edzés után szinte zergeként ugrándoztam fölfelé a köveken.

Nem tudtam, hogy a Tátra nagy részén a túrautak nagy kövekkel vannak kirakva, így a gyaloglás odafigyelést igényel. Szigorúan a lábunk alá kell nézni. Ha a tájat szeretnénk csodálni, meg kell állni.

A Kasprowy csúcshoz ugyanúgy mint a Giewonthoz Kuznicébe kell kitaxibuszozni, 3 złotyiba kerül, érdemes spórolni az erővel. Egyébként Zakopaneból kb. 4 km-t kell gyalogolni, tehát úgy sincs messze. A felvonóhoz mindig sokan állnak sorba, számítani kell a sorban állásra, ha az a célunk hogy felvonóval megyünk fel. Nekünk most az volt a terv, hogy gyalog fel, és a levonóval le. Nem olcsó mulatság, 3500 Ft körüli  összeg. De fölfelé az út csodaszép, erdei patakok mentén, fenyőkkel ölelve vezet az út. És mennek mennek az emberek fölfelé. Mintha zarándokút lenne, ki gyorsabban ki lassabban de sokan mennek föl a csúcsokra. Csodás érzés, fantasztikus a panoráma, leírhatatlan szabadság.

Gyönyörű virágokkal tarkított rétek, törpefenyők, aztán a sziklás köves rész, és végül a csúcs, 3 óra gyaloglás fölfelé. Odafönt ezerrel sütött a nap, ki is feküdtem egy kicsit napozni. Van étel, ital, mosdó, hideg sör. Egészen pompás élmény így együtt.

És persze az öröm hogy felértem, az is jó, sikerült a csúcsot könnyedén meghódítani. Mindenfelé szép kilátás, lelátás, zöld völgyek, sziklás csúcsok, magával ragadó érzés.

Olyan hely ami magába szippant, és érzi az ember, hogy visszajön. Köszönöm Bakonyi Kalandorok, túravezetők és túratársak a támogatást az élményeket. Szuper volt.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony