Szezonja van: hűsítő szederleves

Még itt a szeder szezon, éppen érik, csodás szemeket kaptam barátnőmtől. Egy kis őszibarackkal nagyon finom hideg gyümölcslevest készíthetünk belőle. Friss, finom, csupa szín, és vitamin.

 

Hozzávalók: egy kis doboz szeder, két-három kopasz barack, csipet só, ízlés szerint cukor, 1 vaníliás cukor, némi szegfűszeg, és dl tejszín, 1 evőkanál keményítő és fél l víz, pici citromlé. Áfonyával dúsíthatjuk.

Kiválogatok néhány szép szeder szemet és félreteszem. A barackot meghámozom, felkockázom, félreteszem.

A többi szedret a hozzávalókkal felfőzöm, majd egy másik fazékba szitán áttöröm. Ez egy picit macerás, de a többi dolog nagyon egyszerű, tehát megéri a fáradtságot.

Az áttört szedres lébe belekeverem az egy kanál vízzel összekavart keményítőt, beleteszem a tejszínt ( a tejszínhez merek apránként a forró levesből egy bögrébe, és úgy öntöm vissza, hogy ne ugorjon össze) majd a félretett gyümölcsöt. A végén a citromlét belefacsarom.  Jól lehűtve tálaljuk. Isteni, a nyár minden íze, színe benne van, nagyon finom hűsítő leves. Gyerekeink is szeretni fogják.

 

 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony