Szezonja van: hűsítő szederleves

Még itt a szeder szezon, éppen érik, csodás szemeket kaptam barátnőmtől. Egy kis őszibarackkal nagyon finom hideg gyümölcslevest készíthetünk belőle. Friss, finom, csupa szín, és vitamin.

 

Hozzávalók: egy kis doboz szeder, két-három kopasz barack, csipet só, ízlés szerint cukor, 1 vaníliás cukor, némi szegfűszeg, és dl tejszín, 1 evőkanál keményítő és fél l víz, pici citromlé. Áfonyával dúsíthatjuk.

Kiválogatok néhány szép szeder szemet és félreteszem. A barackot meghámozom, felkockázom, félreteszem.

A többi szedret a hozzávalókkal felfőzöm, majd egy másik fazékba szitán áttöröm. Ez egy picit macerás, de a többi dolog nagyon egyszerű, tehát megéri a fáradtságot.

Az áttört szedres lébe belekeverem az egy kanál vízzel összekavart keményítőt, beleteszem a tejszínt ( a tejszínhez merek apránként a forró levesből egy bögrébe, és úgy öntöm vissza, hogy ne ugorjon össze) majd a félretett gyümölcsöt. A végén a citromlét belefacsarom.  Jól lehűtve tálaljuk. Isteni, a nyár minden íze, színe benne van, nagyon finom hűsítő leves. Gyerekeink is szeretni fogják.

 

 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony