Még itt a szeder szezon, éppen érik, csodás szemeket kaptam barátnőmtől. Egy kis őszibarackkal nagyon finom hideg gyümölcslevest készíthetünk belőle. Friss, finom, csupa szín, és vitamin.
Hozzávalók: egy kis doboz szeder, két-három kopasz barack, csipet só, ízlés szerint cukor, 1 vaníliás cukor, némi szegfűszeg, és dl tejszín, 1 evőkanál keményítő és fél l víz, pici citromlé. Áfonyával dúsíthatjuk.
Kiválogatok néhány szép szeder szemet és félreteszem. A barackot meghámozom, felkockázom, félreteszem.
A többi szedret a hozzávalókkal felfőzöm, majd egy másik fazékba szitán áttöröm. Ez egy picit macerás, de a többi dolog nagyon egyszerű, tehát megéri a fáradtságot.
Az áttört szedres lébe belekeverem az egy kanál vízzel összekavart keményítőt, beleteszem a tejszínt ( a tejszínhez merek apránként a forró levesből egy bögrébe, és úgy öntöm vissza, hogy ne ugorjon össze) majd a félretett gyümölcsöt. A végén a citromlét belefacsarom. Jól lehűtve tálaljuk. Isteni, a nyár minden íze, színe benne van, nagyon finom hűsítő leves. Gyerekeink is szeretni fogják.