Jufa Vulkán Resort tesztelve

Celldömölk nem az ország központja, és nem szerepel nap mint nap címlapokon sem. Egy kis város a nyugati végen, ahol kicsit megállt az idő is. A  városka épp annyi látnivalót kínál, ami egy-két hosszú hétvégébe belefér. Retro utcák, retro járdák, szépen felújított főtér, szobrok, szökőkutak, és egy gyönyörű templom.

http://www.kismariacell.hu/celldomolk_nagyboldogasszony_templom

A búcsújáró helyként ismert templomot csak kívülről néztük meg, a templomromot pedig sehogy. Egy más alkalomra marad, mert a vonzalom erős, a szálláshely visszahív minket. A városka fontos látnivalója a fölötte lévő Ság-hegy, és a hegy alatti vulkán múzeum, aminek egy külön beszámolót szentelek.

Most viszont a Jufa a téma, milyen is ez a négycsillagos hotel szubjektív véleményem szerint.

Kívülről egyszerű lapos tetős, erkélyes épület, kilátással a hegyre, vagy a távolabb lévő Somlóra. Belülről pedig összeépülve a fürdővel, modern kellemes épület. A recepciónál kedvesen fogadtak, megkaptuk a szobánkat, a fürdőbelépésre jogosító órákat, köntösöket kis szatyorban, és uccu neki, elindultunk lifttel fölfelé.

A földszinten található bár, az étterem, terasz ahova kiülhetünk, bár a párnák nem voltak fölrakva, a kevés vendég úgy látszik nem érdemelte meg.  Van még játékterem, és edzőterem, nem próbáltuk őket.

A szoba, kellemes, nem túl nagy, de kényelmes ágy, szekrény, kis íróasztal, tévé, minibár, a fontosabb felszerelések, és persze erkély. Oda sem jutott párna a székekre, ezt hiányoltam a kényelemből. A fürdő kicsi, de megfelelő polcokkal rendelkezik a kényelmes pakoláshoz, a zuhanyfülke kicsit lehetne flancosabb a modern csempéhez az illene, ahogy a mosdót is körbevettem volna kellemes pulttal, vagy szekrénnyel. Itt egy kicsit a spórolás jeleit láttam. A tisztaság majdnem teljesen jó, de nem kifogástalan. Portörlésre még lehetne gyúrni.

Az olvasólámpák kellemesek, ez nagyon fontos szempont nálam, hiszen szabadság alatt szeretek este is olvasni.

Az étterem nem túl nagy, de lévén hogy kevés volt a vendég, kényelmes volt. A kivi zöld színek szalvétában, függönyben visszaköszöntek, modernitást kölcsönözve a helynek. A reggeli svédasztal úgy-ahogy, a vacsora svédasztalában pedig talán csak a helyi kézműves sajt volt kiemelkedő. Az ételek teljesen általánosak, a gyümölcskínálat gyenge, a salátabár még gyengébb, a kenyér és péksütemény választék nagyon hiányos, a desszertről pedig ne is beszéljünk.

Két napig feltenni ugyanazt a maradék süteményt nem dívik egy négycsillagosban, főleg hogy árban nem a legolcsóbb helyen járunk. Választék gyenge, és az is jellegtelen.

A bárban viszont kellemes borválaszték helyi termelőktől is találunk borokat.

A hotelből egyenesen át lehet menni a fürdőbe, ehhez nem kell felöltöznünk sem, a fürdőköpeny ezt a célt szolgálja. Alábbi szolgáltatásokkal találkozhatunk: egy kis üzlet, egy büfé, kezdetleges választékkal, egy kellemes fedett úszómedence, ahol úszósapka használata kötelező, egy félig fedett, félig nyitott termálmedence, (ez nekem nem jött be, nagyon alacsony az oldalában lévő pad, így nyakig ért a víz, ha leültem) valamint a strandrészen egy gyerek pancsoló és egy élményelemes medence. Ottjártunkkor ebben nem fürdött senki, a vize hideg volt. Van egy belső termálmedence, ami viszont nagyon kellemes, szűretlen termálvízzel, nyitott, és a pad is megfelelő magasságban van.

A fürdő kiemelkedő szolgáltatása a szauna, amiből van egy darab ruhás, és több naturista. A ruhátlan rész belső napozó udvarral rendelkezik, van gőzfürdő, fényszauna és finn szauna, melyben profi felöntések vannak. A zuhanyzók, mosdók mindenütt nagyok és tiszták, ez mindenképpen pozitívum.

A személyzet… hát bevallom nem tudom mit írjak, mert kedvesek voltak, nem volt semmi probléma velük, de mégsem mondhatom el, hogy keresték a kedvünket, és különösebben figyelmesek lettek volna. Olyan átlagos, de nem lelkes. Talán ez a jó kifejezés.

Összességében egy kellemes, de nem kiemelkedő hotelről beszélünk, ki-ki vérmérséklete és pénztárcája alapján döntse el, hogy kipróbálja -e.

A hotel honlapja itt található:

https://www.jufa.eu/hu/hotel/vulkan-fuerdo-resort/

 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony