Szezonja van, görög dinnyeleves.

Szezonja van a görögdinnyének, amit nem csak magában jó fogyasztani, hanem levesként is megállja a helyét. A mediterrán országokban ebédre egy jó hideg gyümölcslevest vagy salátát fogyasztanak, ami persze tök egészséges. Mivel lassan már mi is mediterrán ország leszünk, ezét nyugodtan készíthetünk egy jó kis behűtött görög dinnyelevest ebéd gyanánt. Egészséges, könnyű, és frissítő, plusz folyadék a szervezetünknek. Kiváló felhasználása a már megunt dinnyének. 10 perc alatt kész.

Hozzávalók: egy nagyobb darab görögdinnye, kis darab natúr friss házi sajt, vagy gomolya sajt, kis darab kígyóuborka, bors ízlés szerint.

Elkészítése: A dinnyét kifilézzük, azaz levágjuk a héjáról, és kimagozzuk. Kis darabkákra vágjuk, és bedobjuk a turmix gépbe. Megnyomjuk a gombot, és pár pillanat múlva kész a leveslap.

Az uborkát nagyon nagyon kicsi kockákra vágjuk, fél körömnyire, ahogyan a sajtot is. Picikre, úgy lesz finom, és gusztusos. A kabakosok családjába tartozik a dinnye is, az uborka is, jól fog harmonizálni a kettő, egy kis sajt pedig megbolondítja. Ízében, állagában is nagyszerű eredményt kapunk.

A dinnye levest jól behűtjük, tálaláskor rászórjuk az uborka és sajtkockákat, borsot tekerünk rá, és befaljuk. Isteni finom, hűsítő leves.

Jó étvágyat hozzá, próbáljátok ki, tíz perc alatt kész!

A levest Ekler Viktor séf ötlete alapján készítettem el.

 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony