Szezonja van, szedres-áfonyás clafoutis

Az én clafoutisom (klafutiszom) kicsit más mint a neten olvasható receptek. Ez egy eredeti nagyon nagyon franciás süti, aminek titkos összetevőit profi séftől szereztem. Isteni finom, nagy kedvencem, gyorsan kész, és learathatjuk az összes babért a barátainknál ha elkészítjük nekik.

Az eredeti süti cseresznyével készül, méghozzá maggal együtt, de meggyel is ugyanolyan jó. Viszont a szezonális változattal szerintem még jobb, most pedig szezonja van az áfonyának és a szedernek.

Hozzávalók: 3 tojás, 10 kdg cukor, 10 dkg liszt, vanília kivonat (jobb híján vaníliás cukor) 1,5 dl tej (én kókusz-mandula tejjel készítem) 2,5 dl tejszín (hullala), és 20-20 dkg gyümölcs, vegyesen áfonya és szeder.

Elkészítése: A 3 egész tojást felverem a cukorral, hozzá adom a vaníliát, majd a tejet, a tejszínt, kicsit összekeverem még, és hozzá keverem a lisztet is. Nagyobb méretű sütőtálba teszem, (én előzőleg kikentem egy kis vajjal, de ez nem fontos) és beleöntöm a tésztát. Az állaga folyékony lesz, így jó. Ezután rádobálom a gyümölcsöket, és mehet is be a 180 fokra előmelegített sütőbe. 25-30 perc sütés hagyományos gáztűzhelyben, kb. 200 fokon. Akkor jó, ha picit megbarnul a tészta, de még remegős a közepe.

Langyosan az igazi, sokkal finomabb mint hidegen. Másnap is remek, kicsit dobjuk be a mikróba, csak egy percre.

Jó étvágyat hozzá!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony