Ez is egy böjtbe illeszthető étel, rántott laskagomba, csípős majonézzel.
A laskagombát nem sokan szokták kirántani, éttermekben pl. még sohasem láttam. Pedig nagyon jó rántva, szerintem a legjobb elkészítési módja a laskának. Mivel kicsit levesebb, vizesebb gomba mint pl. a csiperke, én pl. nem szeretem tojásos gombának. Levesnek is ízetlen kicsit, esetleg tejszínes raguként, tapasként használom fel. De legjobban rántva szeretem. Frissen, melegen, köret nélkül, egy kis csípős majonézzel. Így készítem:
Hozzávalók: két-három tönknyi vagy egy doboz friss laskagomba, 2 tojás, 10 dkg liszt, és 10 dkg zsemlemorzsa a panírozáshoz, só, ízlés szerint.
A csípős majonézhez: majonéz, egy kiskanál Erős Pista.
Elkészítés: Levágjuk a gombák tönkjét, szétszedjük leveleire, megmossuk, besózzuk, bepanírozzuk (liszt, tojás, prézli) aztán forró olajban néhány perc alatt kisütjük.
Egy kis pohárba majonézt nyomunk, belekeverünk egy mokkáskanál Erős Pistát, és ebbe mártogatjuk a gombákat.
Gyorsan elkészíthető, egyszerű, remek vitaminforrás.
Jó étvágyat hozzá!