Ti készítitek rántva a laskagombát?

Ez is egy böjtbe illeszthető étel, rántott laskagomba, csípős majonézzel.

A laskagombát nem sokan szokták kirántani, éttermekben pl. még sohasem láttam. Pedig nagyon jó rántva, szerintem a legjobb elkészítési módja a laskának. Mivel kicsit levesebb, vizesebb gomba mint pl. a csiperke, én pl. nem szeretem tojásos gombának. Levesnek is ízetlen kicsit, esetleg tejszínes raguként, tapasként használom fel. De legjobban rántva szeretem. Frissen, melegen, köret nélkül, egy kis csípős majonézzel. Így készítem:

Hozzávalók: két-három tönknyi vagy egy doboz friss laskagomba, 2 tojás, 10 dkg liszt, és 10 dkg zsemlemorzsa a panírozáshoz, só, ízlés szerint.

A csípős majonézhez: majonéz, egy kiskanál Erős Pista.

Elkészítés: Levágjuk a gombák tönkjét, szétszedjük leveleire, megmossuk, besózzuk, bepanírozzuk (liszt, tojás, prézli) aztán forró olajban néhány perc alatt kisütjük.

Egy kis pohárba majonézt nyomunk, belekeverünk  egy mokkáskanál Erős Pistát, és ebbe mártogatjuk a gombákat.

Gyorsan elkészíthető, egyszerű, remek vitaminforrás.

Jó étvágyat hozzá!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony