Ti készítitek rántva a laskagombát?

Ez is egy böjtbe illeszthető étel, rántott laskagomba, csípős majonézzel.

A laskagombát nem sokan szokták kirántani, éttermekben pl. még sohasem láttam. Pedig nagyon jó rántva, szerintem a legjobb elkészítési módja a laskának. Mivel kicsit levesebb, vizesebb gomba mint pl. a csiperke, én pl. nem szeretem tojásos gombának. Levesnek is ízetlen kicsit, esetleg tejszínes raguként, tapasként használom fel. De legjobban rántva szeretem. Frissen, melegen, köret nélkül, egy kis csípős majonézzel. Így készítem:

Hozzávalók: két-három tönknyi vagy egy doboz friss laskagomba, 2 tojás, 10 dkg liszt, és 10 dkg zsemlemorzsa a panírozáshoz, só, ízlés szerint.

A csípős majonézhez: majonéz, egy kiskanál Erős Pista.

Elkészítés: Levágjuk a gombák tönkjét, szétszedjük leveleire, megmossuk, besózzuk, bepanírozzuk (liszt, tojás, prézli) aztán forró olajban néhány perc alatt kisütjük.

Egy kis pohárba majonézt nyomunk, belekeverünk  egy mokkáskanál Erős Pistát, és ebbe mártogatjuk a gombákat.

Gyorsan elkészíthető, egyszerű, remek vitaminforrás.

Jó étvágyat hozzá!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony