Hol szálljunk meg Egerben? Étel, ital, ágy.

Ha Egerben jártok, számtalan szálláshely közül lehet választani, az apartmanoktól a szállodákig, jó sok a lehetőség.  Eddig az alábbi helyeket teszteltem, és mindhárom jó volt, bár mindegyik más és más.

Harmónia Apartmanház

Előnyök: modern berendezés, szépen felszerelt fürdőszoba, nagy szobák, korrekt személyzet, ár-érték arány rendben.

Hátrány: kicsit távol van a központtól, egy forgalmas főút mentén helyezkedik el.

Az apartman ennek ellenére csendes, (hacsak nincs hangoskodó társaság mellettünk) kellemesen berendezett, mi kétszobásban voltunk, két tévével, egy franciaágyas és egy kanapés szobával, az egyik mindjárt étkező funkciót is ellátott. A konyha felszerelt, hűtő, mikró, minden ami szükséges lehet. A fürdőszoba kényelmes, nagy, és az egész ház tiszta. Ha önellátásra vágytok, vagy csak alvásra szükséges, tökéletes lehet. Hosszabb távra nem venném ki.

http://apartmaneger.com/

Romantik Hotel

A kis franciás panzió egészen közel található a belvároshoz, egy meredek kis utcában. Parkolási lehetősége ennek ellenére van, és borozni sem szükséges messze menni, ugyanis Gál Tibi Fúziója pár lépésnyire található. A panzió csak néhány szobával rendelkezik, így családias a hangulat, és így is vártak minket. A bejárathoz nyáron virágzó rózsalugas alatt érkezünk, az étterme ahol a reggelit fogyaszthatjuk el a fél emeleten található, egy kellemes zöld belső udvarban.

A vendégek nemzetköziek voltak, ottjártunkkor csak mi voltunk magyarok. Mellettünk dánok, olaszok, franciák, angolok reggeliztek, és a reggeli ennek függvényében kontinentális. A szoba berendezése kellemes, de semmi extra, a fürdő is kényelmes, de nem a legmodernebb hely. Az ággyal sem volt gond, de aludtam már finomabban is. Szóval egy kellemes, hangulatos hely, de semmi extra.

Előnyök: nagyon kedves személyzet, közel a belváros, hangulatos reggeliző terasz, borbekészítés

Hátrányok: kissé elavult (de nem elhasznált!) bútorzat, és fürdő, régebbi típusú tévé, szálláson kívül egyéb szolgáltatás nincs.

Pár napra azért bátran ajánlom.

http://www.romantikhotel.hu/

Hotel Imola Platán

Legújabb tesztelésem egy belvároshoz közeli wellness hotel, mely gazdag szolgáltatásokkal várja vendégeit. A hotel nagyon modern, egyben gyógycentrum is, a városi strand mellett található. A strandra ingyenes az átjárás, bár a hotel maga is rendelkezik belső medencékkel. Van kert pihenőágyakkal, és kellemes emeleti napozóterasz jakuzzival. Az egész hotel felnőttbarát, így annak ajánlom aki pihenésre, csendes közegre vágyik. Nagyon ízléses és kifinomult elegancia jellemzi, a wellness részen kellemes solar beach, sószoba, és többféle szauna található. Megfelelő jelentkezés esetén felöntések is várhatók. Gőzfürdő, finn szauna, aroma, bio és alpesi széna szauna is található a pincerészen. Az alpesi szénás attól az, hogy egy szekér széna is van velünk. Nagyon is kellemes. A törülközők, fürdőköntös, a szoba tartozéka, ami jól felszerelt, tágas, és nagyon kényelmes ágyakkal puha ágyneművel rendelkezik.

Nagy erkélyek vannak pihenőággyal, a fürdőszoba is luxus, van sminktükör, és megfelelő fény is hozzá. A tévé modern, a minibár feltöltve, az olvasó lámpák jó fényt adnak.

Az étterem és ételek is megérnek pár sort, nagyon is kifinomult ételkreációkkal találkozunk, a séf remekel, finom borok kaphatók a bárban, igazán elégedettek voltunk.

Negatívumot nem tudok mondani, csak pozitívumot. Árban természetesen kicsit borsosabb, de megéri.

https://www.imolaplatan.hu/

Néhány fotó az Imolából:

És hogy hol együnk? Hát a Macokban.

Miért? Mert nagyon jó. 🙂 De ha szolidabb helyre vágyunk, gyorsabbra, akkor pedig a Brumm-brumm-ban. És az is nagyon nagyon jó. A vár alatt található két étterem közti különbség, a Macok elegáns étterem a Brumm-brumm inkább bisztró. Az ételek szuperek, a kiszolgálás gyors, mi szem-szájnak ingere itt megtalálható. Rendeljünk bármit, nem fogunk csalódni, ne hagyjuk ki a limonádékat  bármilyen finom is a sör. És inkább beszéljenek a képek.

 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony