Bazsalikomos leveles

Leveles tésztából nagyon gyors és finom ételeket varázsolhatunk, attól függően, hogy mivel töltjük meg. Most egy sós típust mutatok, melyet reggelire, vendégvárónak egyaránt kipróbálhatunk. Nem fogunk szégyent vallani. Maximum azért, hogy kevés lett.

Hozzávalók:

1 cs. leveles tészta, 1 doboz krémsajt (Philadelphia) 8 szem koktélparadicsom, 15 bazsalikomlevél, vagy ha nagyobbacskák, akkor 8 db. 1 tojás sárgája, némi szezámmag.

Elkészítése:

Kicsomagoljuk a leveles tésztát, éles késsel még a sütőpapíron kockákra vágjuk, három sor és öt sor, azaz 15 kocka legyen (persze lehet kisebb is nagyobb is, ez a normál méret) és mindegyik kockára egy kiskanál krémsajtot teszünk.

Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és folytatjuk a sütinket. A krémsajtra egy kis darabka friss bazsalikomlevelet teszünk, arra pedig hasra fordítva egy-egy fél koktélparadicsomot.

Az egészet becsomagoljuk batyura, megkenjük tojás sárgájával, és megszórjuk szezámmaggal. Sütőpapírostól átemeljük a tepsire, és 200 fokon kb. 20 percig sütjük.

Remek reggeli egy pohár tejjel, de vendégvárónak is kiváló, vagy akár gyors vacsorának.

További módszereket alkalmazva is el szoktam készíteni. Másik isteni variáció, ha ugyanezen 15 kockára egy fél-fél szelet bacont teszek, és kiflire hajtom össze. Aztán tojáskenés, szezámmag, és sütés.

A variációk végtelenek, próbáljátok ki, egyszerű, gyors, és finom.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony