Kolbászos meleg saláta

A közelgő ünnepek előtt mindig visszaveszem az étkezést, gondolván arra, hogy sok finomságot kell fogyasztani, és kicsit előkészítem a gyomromban a helyet.

Több salátát és zöldséget fogyasztok, hogy aztán a Karácsonyi sütik ne dobjanak rajtam pár kilót. Persze mellette mozogni is kell, és persze még így is lesz tartalék rajtam, de legalább jobb a lelkiismeretem.

Tegnap egy meleg salátát készítettem, kolbásszal, bacon szalonnával, hogy azért mégis legyen tartalmas. A meleg saláta valahogy jobban melegíti a gyomrom, többnek érzem a benne lévő kaját ha meleg, mint ha hideg salátát készítek.  Lássuk akkor a receptet.

Hozzávalók: egy kis szál gyulai vagy hasonlóan finom kemény kolbász, egy kis csomag, vagy pár szelet bacon szalonna, 2 db sárgarépa, 4-5 db laskagomba, egy marék rukkola, 2 kis római saláta (természetesen ezeket a zöld salátákat bármely más levélsalátával lehet helyettesíteni), pár szem olajbogyó, és pár szem kapribogyó (ez elhagyható akár) 6-8 szem koktélparadicsom.  Olívaolaj, balzsamecet, citrom vagy lime lé, bors.

A mennyiség 3 főre elég.

Elkészítése: a kolbászt felkarikázzuk, a koktélparadicsomokat ketté vágjuk, a répát és gombát szintén falatokra vágjuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, és előveszünk egy üvegtálat. A forró serpenyőbe dobjuk a kolbászkarikákat, rá egy pici olívaolajat, és két-három evőkanál balzsamecetet. Pirítjuk, beforraljuk, hozzádobjuk a répát és gombát, együtt pirítjuk pár percig. Sót nem tettem, mert a kolbász és szalonna elég sós. 

Az üvegtálunkba eközben beletépkedjük a római salátát, beledobjuk a rukkolát, rá a koktélparadicsomokat, picit megborsozzuk.

Eközben megsül a kolbász és gomba, a répa bőven roppanós marad, de így jó. Ezt a sült balzsamos alapot ráöntjük a salátánkra. Összeforgatjuk a forrót a hideggel, és egy kellemesen langyos salátát kapunk, és a sült szaftot ami az olajból és balzsamecetből maradt, illetve a kolbász szaftját ahogy ráöntjük a salátára, egyből az öntetünk is rajta van. Még egy kicsi lime lét nyomtam rá. Hozzáadtam a bogyókat.  Ezután gyorsan kipirítottam a szalonna szeleteket, és azt is a salátára tettem. Még egy keverés, és már lehet is tálalni.

Pirítóst kínáltam mellé.

Jó étvágyat,  próbáljátok ki, egyszerű, gyors, és egészséges vacsora, a színek pedig csodálatosan tombolnak benne. 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony