A mi újévi levesünk: Frankfurti leves

Az újévi ételeink között mindig szerepel a frankfurti leves. Lányom már napok óta mondogatja, de lesz újévkor ugye? Alig várta hogy elkészítsem, s bár nálunk is készül lencsefőzelék, fasírt, virslis roló, és a kihagyhatatlan bólé is vár még ránk, a leves elmaradhatatlan. Sok receptet találunk az elkészítésére, de az enyém mégis picit más, és talán picit jobb is. 

Hozzávalók 6 főre: 3 pár virsli, fél fej kelkáposzta, 5 kisebb burgonya, só, bors, köménymag, egy kis pohár tejföl, két evőkanál zsír, három evőkanál liszt, 2 fej fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál olívaolaj. 

Elkészítése: az egész pusztán fél órát vesz igénybe, gyors, és egyszerű. Felvágom csíkokra a káposztát, a torzsáját kivágom, összekockázom apróra a krumplit és felteszem egy fazék vízbe főni. Sózom, borsozom, köménymagot szórok rá. 

A virsliket felkarikázom, nagy serpenyőben olívaolajon megpirítom, félreteszem.

 

A káposzta és krumpli hamar megfő, kb. 15-20 perc alatt, és máris készítjük hozzá a rántást. Kicsi zsírba lisztet teszek, és belenyomom a két fej fokhagymát, együtt pirítom. Ha még ebbe is pirítunk egy kis köményt, annál jobb. Amint szép zsemleszínű a rántásunk, pirospaprikával megszórjuk, két keveréssel elkeverjük, majd levesszük a lángról és hideg vízzel felengedjük. 

A rántást a levesbe keverjük. Beletesszük a virslikarikákat is, és forraljuk. Közben a tejfölt egy nagy pohárba tesszük, és meregetünk hozzá kanalanként forró levest, és kavargatjuk. Egészen addig míg tele lesz a pohár, és a tejföl felmelegszik. Ekkor hozzáöntjük a leveshez. Így nem lesznek tejfölcsomók a levesünk tetején. Még egyet forralunk rajta, és kész is. Tálaljuk, és boldog új évet kívánva fogyasztjuk. Jó étvágyat, boldog, gasztronómiai élvezetekben tartalmas évet kívánok nektek!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony