A mi újévi levesünk: Frankfurti leves

Az újévi ételeink között mindig szerepel a frankfurti leves. Lányom már napok óta mondogatja, de lesz újévkor ugye? Alig várta hogy elkészítsem, s bár nálunk is készül lencsefőzelék, fasírt, virslis roló, és a kihagyhatatlan bólé is vár még ránk, a leves elmaradhatatlan. Sok receptet találunk az elkészítésére, de az enyém mégis picit más, és talán picit jobb is. 

Hozzávalók 6 főre: 3 pár virsli, fél fej kelkáposzta, 5 kisebb burgonya, só, bors, köménymag, egy kis pohár tejföl, két evőkanál zsír, három evőkanál liszt, 2 fej fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál olívaolaj. 

Elkészítése: az egész pusztán fél órát vesz igénybe, gyors, és egyszerű. Felvágom csíkokra a káposztát, a torzsáját kivágom, összekockázom apróra a krumplit és felteszem egy fazék vízbe főni. Sózom, borsozom, köménymagot szórok rá. 

A virsliket felkarikázom, nagy serpenyőben olívaolajon megpirítom, félreteszem.

 

A káposzta és krumpli hamar megfő, kb. 15-20 perc alatt, és máris készítjük hozzá a rántást. Kicsi zsírba lisztet teszek, és belenyomom a két fej fokhagymát, együtt pirítom. Ha még ebbe is pirítunk egy kis köményt, annál jobb. Amint szép zsemleszínű a rántásunk, pirospaprikával megszórjuk, két keveréssel elkeverjük, majd levesszük a lángról és hideg vízzel felengedjük. 

A rántást a levesbe keverjük. Beletesszük a virslikarikákat is, és forraljuk. Közben a tejfölt egy nagy pohárba tesszük, és meregetünk hozzá kanalanként forró levest, és kavargatjuk. Egészen addig míg tele lesz a pohár, és a tejföl felmelegszik. Ekkor hozzáöntjük a leveshez. Így nem lesznek tejfölcsomók a levesünk tetején. Még egyet forralunk rajta, és kész is. Tálaljuk, és boldog új évet kívánva fogyasztjuk. Jó étvágyat, boldog, gasztronómiai élvezetekben tartalmas évet kívánok nektek!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony