Tavaszi ebéd

Mai ebédünk teljesen tavaszias, friss zöldek felhasználásával készült. Medvehagyma és spárga. Csupa zöld, csupa finom.

Medvehagyma krémleves kicsit másképp és Tavaszi puliszka került az asztalra.

A leves hozzávalói:

  • egy csokor medvehagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 6 közepes burgonya
  • alaplé vagy 2 dl leveskockás alap
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • két szelet szalonna

Elkészítése:

A szalonnát összekockázom, a hagymát is, megpirítom a szalonnát, majd azon a hagymát. Rádobom a megpucolt, felkockázott burgonyát, felöntöm az alaplével, vagy ha nincs, akkor egy leveskockát feloldok 2 dl vízben, és azzal. Megfőzöm, ha puha a krumpli, felöntöm tejszínnel.

Sózom, borsozom. Közben összevágom a medvehagymát, egy picit meghagyok a leves tetejére, a többit pedig beleteszem a forró levesbe. Egy rottyanás még, aztán turmixolom. A burgonya megfelelően sűrít, nem kell más sűrítőanyag. Ennyi, és már ehetjük is.

Tavaszi puliszka hozzávalói:

  • egy bögre kukoricadara
  • dupla mennyiségű forró víz
  • négy-öt szál spárga
  • 1 doboz rögös túró
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 db gomba
  • 2-3 szelet szalonna

Elkészítése:

A szalonnát kockára vágom, megpirítom. Egy másik serpenyőben zsírjára pirítom a felszeletelt gombát. Hagyjuk bátran nagy lángra, akkor lesz jó. A kukoricadarát forró vízben folyamatos kevergetés mellett megfőzöm, közben megsózom. Egy tepsi aljára kenem a megfőtt dara felét, ráporciózom a túrót, fele tejfölt, és rászórom az összeaprított spárgát. (előzőleg ahol törik, ott töröm le a spárga végét) Rá pakolom a dara másik felét, a tetejére jön a tejföl, a pirított szalonna, és a pirított gomba. Összesütöm 180 fokon 20 percet kb. a sütőben. Tálalom, eszem, élvezem a finom ízeket.

Főzzetek otthon, egyetek friss ételeket. Több lesz az energiátok, jobb lesz a kedvetek.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony