Kastélyparkos séták

Szerencsés helyen élek, a közelemben több kastély is van, melyek parkjaiban nagy sétákat lehet tenni télen, nyáron egyaránt. Ezúttal a Fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkjában sétáltunk.

A kastély a birtok középpontjában helyezkedik el, enyhe emelkedőn, alsó részén, mely az út közelében van, gyönyörű tó, gloriett, padok, kis híd található, ahol mindig sokan sétálnak, helybéliek és látogatók egyaránt. A szépen gondozott park vonzza a kirándulni pihenni vágyókat.

A kastély mögötti hátsó, erdős területen szoktam kutyussal sétálni, pompás sétautak vannak minden irányban. Eddig minden alkalommal, amikor itt jártam, láttam őzeket a kastély parkjában. A park végénél folyik a Gaja patak. A parkban hatalmas ősfák találhatóak, ezen a hátsó részen pedig a fenyőtől a normál erdős részig többféle szépséggel találkozhatunk.

Fotózásra is kiválóan alkalmas a hely, ahogy sétára, kikapcsolódásra.

A kastély istállójának helyreállítása folyik éppen, kialakításra kerül majd interaktív kiállítórész, turisztikai célú épületek, parkoló, szabadidőpark, sőt a kastély alagsorában még történelmi jellegű szabadulószoba is lesz.

Alig várom már, hogy nyithassanak, újra működjön a remek étterem, kávézó, hotel, és kiállítások. Mindig remek programokat szerveznek, a botanikai sétától kezdve, a dísznövény napokig, főzőkurzus, tradicionális teadélután, piknikezés, számtalan lehetőség a szabadidő kellemes és hasznos, élménydús eltöltésére.

Sétáljanak Önök is, sétáljatok ti is kedves olvasók a kastély parkjában, remek szórakozás, friss levegő, elegáns környezet vár mindenkit. a park most is nyitva van. Ha kicsit jobb idő lesz, a mezítlábas részt is ki lehet próbálni.

Az idei részletes programok itt olvashatók:

https://www.karolyi.org.hu/kulturalis-programjaink-2021-ben

További képek a parkról:

 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony