Kastélyparkos séták

Szerencsés helyen élek, a közelemben több kastély is van, melyek parkjaiban nagy sétákat lehet tenni télen, nyáron egyaránt. Ezúttal a Fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkjában sétáltunk.

A kastély a birtok középpontjában helyezkedik el, enyhe emelkedőn, alsó részén, mely az út közelében van, gyönyörű tó, gloriett, padok, kis híd található, ahol mindig sokan sétálnak, helybéliek és látogatók egyaránt. A szépen gondozott park vonzza a kirándulni pihenni vágyókat.

A kastély mögötti hátsó, erdős területen szoktam kutyussal sétálni, pompás sétautak vannak minden irányban. Eddig minden alkalommal, amikor itt jártam, láttam őzeket a kastély parkjában. A park végénél folyik a Gaja patak. A parkban hatalmas ősfák találhatóak, ezen a hátsó részen pedig a fenyőtől a normál erdős részig többféle szépséggel találkozhatunk.

Fotózásra is kiválóan alkalmas a hely, ahogy sétára, kikapcsolódásra.

A kastély istállójának helyreállítása folyik éppen, kialakításra kerül majd interaktív kiállítórész, turisztikai célú épületek, parkoló, szabadidőpark, sőt a kastély alagsorában még történelmi jellegű szabadulószoba is lesz.

Alig várom már, hogy nyithassanak, újra működjön a remek étterem, kávézó, hotel, és kiállítások. Mindig remek programokat szerveznek, a botanikai sétától kezdve, a dísznövény napokig, főzőkurzus, tradicionális teadélután, piknikezés, számtalan lehetőség a szabadidő kellemes és hasznos, élménydús eltöltésére.

Sétáljanak Önök is, sétáljatok ti is kedves olvasók a kastély parkjában, remek szórakozás, friss levegő, elegáns környezet vár mindenkit. a park most is nyitva van. Ha kicsit jobb idő lesz, a mezítlábas részt is ki lehet próbálni.

Az idei részletes programok itt olvashatók:

https://www.karolyi.org.hu/kulturalis-programjaink-2021-ben

További képek a parkról:

 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony