Legyél rossz lány, főzz spagettit!

Dalmáciai nyaralásom alatt egy klassz és szórakoztató könyvet olvastam, az olasz életérzésről, szerelemről, főzésről. Már akkor beindult a fantáziám, és terveztem egy jó kis spagetti partit a barátoknak. Nos, választásom a “Rosszlányok spagettijére” esett, lévén, hogy egy kicsit mindig jólesik rosszlánykodni, főzés közben bort kortyolni, aztán a végeredmény után a dicséretekben fürdeni. Egy kis tészta egy kis bor, így nyár végén egy rosszlányos estére ajánlom.

Rosszlányok spagettije

Hozzávalók: egy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 szelet szalonna, kis csilipaprika, lehet friss is és szárított is, 10 szem olívabogyó, 7-8 szem kapribogyó, só, bors, kis csokor petrezselyem, 3 dl jó minőségű vörösbor, 30 dkg hámozott paradicsom, (lehet konzerv is), 10 dkg parmezán sajt, olaj, tészta.

A hagymákat összeaprítjuk, a csilit szintén, és a szalonnát is.  Elkezdjük pirítani a szalonnát, zsírjában pirítjuk a hagymákat és csilit.

Ezután hozzáadjuk az olajbogyót kicsire vágva majd a kapribogyókat egészben. Hozzáöntünk 2 dl vörösbort, 1 dl-t pedig a poharunkba töltünk. Kortyolgatjuk. Jó sűrűre összefőzzük, igazi olasz illatok fognak terjengeni a konyhánkban. Rossz lány módjára még egy kis vörösbort iszogatunk, majd beleöntjük a szószunkba a hámozott paradicsomot. Most lesz igazi a szósz. Sózzuk, borsozzuk. Végül az apróra vágjuk a petrezselymet.

Kifőzzük a tésztát, al dente. Fog keményre, nem szétfőzött maszlagra. Figyelünk. A tészta főző vizébe bőségesen teszünk sót. Én egy pici olajat is szoktam bele löttyinteni. A férjem ezért kinevet, de ma rosszlányok vagyunk, nem számít. 🙂

Tálalunk. Töltünk még bort a poharakba. A tányérba szedjük a tésztát, rámerjük a szószt, megszórjuk petrezselyemmel, és bőven parmezán forgáccsal.

Villát és kanalat is adunk mellé, hogy igazi olaszos föltekerős módon faljuk. Nem baj ha maszatosak vagyunk, szalvétával törülközünk. És iszunk. Elvégre ez a rosszlányok tésztája.

Jó szórakozást, és jó étvágyat hozzá!

Az ötletet Victoria Cosford könyve adta.

 

 

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony