Ha nyár, akkor fagyi…

Ha nyár van, előszeretettel nyalogatok, ugyanis szeretem a finom fagylaltot. A minap magam készítettem otthon sok málnából, tejszínnel és tejjel, egy kis lime lével, ici-pici cukorral a fagyigépemben. De az igazi mégis az, amikor a hűs finomságot a Fehérvárcsurgói fagyizóban nyalogatom. Sanyi és Erika ezer éve fagyis Csurgón, pár éve cukrászdát is nyitottak a falu közepén. De én mégis a csak nyáron nyitvatartó faluvégi régi fagylaltozót kedvelem. Igazi fedeles hűtőpulttal, ahol minden gombóc után rakodni kell a fedeleket.
Tegnap is sokféle fagyiból válogathattunk, csokoládé, vanília, pucs, a hagyományos ízek mellett volt még tejes fagyiból karamell, aztán a gyümölcsök közül sárgadinnye, málna, eper, citrom és zöldcitrom, talán még birsalma. Én a karamell, málna, citrom, puncs és csoki mellett döntöttem, végül is ha nyár van, a fagyi is legyen jó nagy. Mit nyár, harminc fok fölötti meleg, ilyenkor több gombóc jár a nyaldoklónak.
Finom, friss, krémes, és igazi gyümölcsös a fagylaltjuk, látszik rajta a szeretet, és szakértelem.
Nincs semmi műíze, semmmi műadaléka, finom főzött fagyi. Szeretettel ajánlom figyelmetekbe.
A Fehérvárcsurgói falu amúgy is takar még látnivalókat, érdemes megnézni a frissen felújított Károlyi kastélyt, és jó kis sétákat lehet tenni a Víztározó körül is.
Van még egy érdekesség, amit magam sem láttam, de legközelebb az lesz az uticélom. Amerigo Tot háza, és kisebb gyűjteménye, hiszen a híres művész szülőfaluja Fehérvárcsurgó.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony