Ha nyár, akkor fagyi…

Ha nyár van, előszeretettel nyalogatok, ugyanis szeretem a finom fagylaltot. A minap magam készítettem otthon sok málnából, tejszínnel és tejjel, egy kis lime lével, ici-pici cukorral a fagyigépemben. De az igazi mégis az, amikor a hűs finomságot a Fehérvárcsurgói fagyizóban nyalogatom. Sanyi és Erika ezer éve fagyis Csurgón, pár éve cukrászdát is nyitottak a falu közepén. De én mégis a csak nyáron nyitvatartó faluvégi régi fagylaltozót kedvelem. Igazi fedeles hűtőpulttal, ahol minden gombóc után rakodni kell a fedeleket.
Tegnap is sokféle fagyiból válogathattunk, csokoládé, vanília, pucs, a hagyományos ízek mellett volt még tejes fagyiból karamell, aztán a gyümölcsök közül sárgadinnye, málna, eper, citrom és zöldcitrom, talán még birsalma. Én a karamell, málna, citrom, puncs és csoki mellett döntöttem, végül is ha nyár van, a fagyi is legyen jó nagy. Mit nyár, harminc fok fölötti meleg, ilyenkor több gombóc jár a nyaldoklónak.
Finom, friss, krémes, és igazi gyümölcsös a fagylaltjuk, látszik rajta a szeretet, és szakértelem.
Nincs semmi műíze, semmmi műadaléka, finom főzött fagyi. Szeretettel ajánlom figyelmetekbe.
A Fehérvárcsurgói falu amúgy is takar még látnivalókat, érdemes megnézni a frissen felújított Károlyi kastélyt, és jó kis sétákat lehet tenni a Víztározó körül is.
Van még egy érdekesség, amit magam sem láttam, de legközelebb az lesz az uticélom. Amerigo Tot háza, és kisebb gyűjteménye, hiszen a híres művész szülőfaluja Fehérvárcsurgó.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony