Mire jó az óriás sajtos kifli

Ha az ember meglátja a frissen kisült óriás sajtos kifliket a spar áruházakban, mindjárt megkívánja. (mondjuk nem értem, hogy miért este 6 után van friss meleg kívánatos kifli) Aztán tudja, hogy nem eheti, mert hízlal rendesen.De aztán továbbra is kívánja…
Így aztán vesz egypárat, vesz egy jó kemény káposztát, vesz debreceni csípős virslit, vagy kolbászkát, majonéz, mustár meg kecsap pedig van otthon.

A kifliket elvágom félbe. Nem egyenesen, ferdén, azaz srégen. Csak mert úgy jobban néz ki. Aztán mintha szendvics készülne, úgyis félbe vágom őket. No nem egészen, csak az elejét. Akkor nem esik ki belőle a cucc. Mert cucc az lesz benne rendesen. 🙂

A virsliket, vagy kolbászkákat bevagdosom ixesen a tetején, és kis olajban megsütöm őket.
Közben lereszelem a káposzta kb. harmadát. (Ennyi elég is, de sajnos harmadnyi káposztát nem lehet venni, csak egészet) Ha kész, összekeverem majonézzel, kenhető állapotúra.
A melegszendvicssütőbe dugom a szétnyitott kifliket, és picit megpirítom.

Aztán jöhet az összeállítás. A kifliket megkenem a majonézes káposztával, ráteszem a sült kolbászkákat, vagy virsliket, nyomok rá mustárt és kecsapot, összecsukom, és már ehetem is. Általában ahogy harapom folyik ki belőle a cucc az államra, meg a ruhámra, ennél fogva autóban, vezetés közben nem érdemes fogyasztani.
Másnapra elkészítve sem rossz, de frissen melegen az igazi.
Próbáljátok ki, eddig mindenkinek ízlett, akinek csináltam.
Jó étvágyat hozzá!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony