Gólyafészek étterem Pápa

A Pápai kastély pénztárosának ajánlatára a Gólyafészek étteremben ebédeltem. A kerthelyiség tele virággal, az asztalok, és maga az épület is egyszerű, de kedves. A terítő hagyományos, de tiszta. A pincér azon nyomban ott terem, nem tolakodó, de kedves. Megkapom az étlapot, fárasztóan hosszú. Minden van, mindenfélével töltve, rántva, sütve, a haltól a vadig. Nem is bírom végigolvasni, már megkapom az italomat. Egyenlőre egy marhahúslevest rendelek, addig legalább lesz időm böngészni. Hagymás rostélyost választok, abban nem lehet sok meglepetés. Az étlapot nincs kedvem végigolvani. Szerintem feleslegesen hosszú.
Megérkezik a leves, forró, de épp jó, nem égeti le a nyelvem. Jóízű, finom, benne az apró májgombócok különösen finomak. Bár, szerintem nem marhahúsleves, csak húsleves. Ennek ellenére 5-ből 5 pontot adok rá. Hamarosan elkészül a főétel, igaz a terasz üres, kissé hűvös a szél, de a belső helyiség tele van.
Az ételt nagy fatálon kapom. A hús egyenlőre nem látszik, mindent beterít a sült hagyma. A hagymakarikák kifogástalanok, pont el vannak találva, ropogós, finom. A köretként rendelt főtt-sült krumplikarikák szintén nagyon ízletesek, hibátlannak ítélem. Egyenlőre a mennyiség az, ami nekem problémát okoz. Nagyon nagy adagot kapok, már most tudom, hogy ebből csomagolás is lesz otthonra.
Végre megközelítem a husikat. Két szelet hús, egy kicsit kemény, közepes minőségű. Erre már csak 3 pontot adnék, de a köret és hagyma mivel 5 pont nálam, így összességében jár a négyes.
A fél adagot udvariasan becsomagolják, a díszítés megmarad, hagyományos, paprika-uborka-paradicsom szeletke, nem kelti fel az érdeklődésem.
Ajánlom az éttermet annak, aki gyorsan finomat, és nagy adagot szeretne enni. Aki picit extrábbra vágyik, az válasszon más helyet. Összességében nem volt rossz, de mégsem csábít visszatérésre.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony