Fasírt és joghurt ahogy én készítem…

A fasírtot évekig nem nagyon szerettem. Készítettem ugyan, de valahogy fűszeres volt, vagy a hagyma miatt nem tudom, de mindig visszaböfiztem, és nem lett a kedvencem. Mígnem egyszer véletlenül kihagytam belőle a hagymát. Láss csodát, a fasírt így is ízlett. Aztán tudatosan kihagytam belőle a fokhagymát is, így meg még jobban ízlett. Pedig a fokhagymát kifejezetten szeretem, de nem darált húsban. Így lett az én fasírtom teljesen natúr, és szerintem nagyon könnyed vacsora.
Hozzávalók: 50 dkg sertés darált hús, 2 db zsemle, 2 db tojás, só, bors, pici pirospaprika, őrölt kömény, zsemlemorzsa, és olaj a sütéshez.
A darált húst egy tálba teszem, a zsemléket vízbe áztatom, kicsavarom, és hozzákeverem a darált húshoz. (Emiatt kenyér nem fog kelleni a fasírt mellé) Két tojást beleütök, (a tojást mindig megmossuk, elvégre a tyúk fenekéből jön ki) sózom, borsozom, őrölt köménnyel megszórom, és kicsi pirospaprikát keverek bele. Ezt akár el is lehet hagyni. A serpenyőben nem túl sok olajat öntök, és amíg melegszik gombócozom a fasírtot. Egészen pici gombócokat formázok vizes tenyérrel, beleforgatva a zsemlemorzsába. Forró olajban mindkét oldalára átfordítva sütöm.
És íme az eredmény:

A vacsora után a reggelit is elkészítem előre, alábbi módon. Kell egy kis vödör (tesco-ban kapható fél literes) nádudvari natúr joghurt, és egy csomag fagyasztott eper vagy málna. Most eper volt. Az epret kiolvasztottam, a joghurtot tálba öntöttem.

Ezután turmix géppel összeturmixoltam a gyümölcsöt, néhány perc csupán, és összekevertem a joghurttal. Ízlés szerint porcukrot teszünk bele. Nem kell túl édesre, de anélkül túlságosan savanykás lesz.

Visszatöltöm a vödörbe, és éjszakára állni hagyjuk a hűtőben. Másnapra jól összeérik, és néhány napig eláll. Isteni. 🙂

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony