Fasírt és joghurt ahogy én készítem…

A fasírtot évekig nem nagyon szerettem. Készítettem ugyan, de valahogy fűszeres volt, vagy a hagyma miatt nem tudom, de mindig visszaböfiztem, és nem lett a kedvencem. Mígnem egyszer véletlenül kihagytam belőle a hagymát. Láss csodát, a fasírt így is ízlett. Aztán tudatosan kihagytam belőle a fokhagymát is, így meg még jobban ízlett. Pedig a fokhagymát kifejezetten szeretem, de nem darált húsban. Így lett az én fasírtom teljesen natúr, és szerintem nagyon könnyed vacsora.
Hozzávalók: 50 dkg sertés darált hús, 2 db zsemle, 2 db tojás, só, bors, pici pirospaprika, őrölt kömény, zsemlemorzsa, és olaj a sütéshez.
A darált húst egy tálba teszem, a zsemléket vízbe áztatom, kicsavarom, és hozzákeverem a darált húshoz. (Emiatt kenyér nem fog kelleni a fasírt mellé) Két tojást beleütök, (a tojást mindig megmossuk, elvégre a tyúk fenekéből jön ki) sózom, borsozom, őrölt köménnyel megszórom, és kicsi pirospaprikát keverek bele. Ezt akár el is lehet hagyni. A serpenyőben nem túl sok olajat öntök, és amíg melegszik gombócozom a fasírtot. Egészen pici gombócokat formázok vizes tenyérrel, beleforgatva a zsemlemorzsába. Forró olajban mindkét oldalára átfordítva sütöm.
És íme az eredmény:

A vacsora után a reggelit is elkészítem előre, alábbi módon. Kell egy kis vödör (tesco-ban kapható fél literes) nádudvari natúr joghurt, és egy csomag fagyasztott eper vagy málna. Most eper volt. Az epret kiolvasztottam, a joghurtot tálba öntöttem.

Ezután turmix géppel összeturmixoltam a gyümölcsöt, néhány perc csupán, és összekevertem a joghurttal. Ízlés szerint porcukrot teszünk bele. Nem kell túl édesre, de anélkül túlságosan savanykás lesz.

Visszatöltöm a vödörbe, és éjszakára állni hagyjuk a hűtőben. Másnapra jól összeérik, és néhány napig eláll. Isteni. 🙂

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony