Még tartozom a hosszú hétvégéből egy Hollókői beszámolóval, de nem jutott időm rá. Holnap pótolom, ugyanis közeleg a hétvége megint, és újabb kirándulásra indulok, lesz miről beszámolni.
Viszont mivel minden nap főzök, egy gyors saláta receptjét közzéteszem, mert tényleg gyors, és nagyon finom. Egyáltalán nem macerás, másnap is kellemes, és készíthetjük a tavaszi fogyókúra jegyében.
Tehát, hozzávalók:
1 zacskó saláta
(én a jégsalátásat szeretem) azt egészítettem ki egy kis reszelt répával, és koktélparadicsommal)
fél szál füstölt kolbász (nekem Esztikétől házi enyhén csípős van itthon)
3 gerezd fokhagyma
3 kanál balzsamecet (vörös, olaszt használtam)
1 kanál olívaolaj
Nagyjából ennyi.
A salátát kiborítottam egy tálba, vágtam rá négy koktélparadicsomot félbe, és reszeltem rá 1 db sárgarépát
A szószhoz felkarikáztam a kolbászt, és egy serpenyőben az olívaolajra feltettem sülni. Beledobáltam a nem túl apróra vágott fokhagymagerezdeket, és megvártam, míg kisül a zsírja. Ebbe a kolbászos szaftba beleöntöttem a balzsamecetet, átforraltam, és már kész is.
Ráöntöttem a salátára, és azonnal fogyasztható.
Én még pluszban sütöttem rá két szelet Mártoni grillsajtot (csak felvágom, és olívaolajon átpirítom mindkét oldalát. A grillsajt nem esik szét. Viszont frissen kell enni, másnapra gumivá válik).
Nagyon egyszerű, és nagyon ízletes a kolbászos szafttól, és másnap is tök jó íze van, én dobozban vittem magammal ebédre.
Carnuntum
Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük