Saláta Jamie Oliver nyomán

Még tartozom a hosszú hétvégéből egy Hollókői beszámolóval, de nem jutott időm rá. Holnap pótolom, ugyanis közeleg a hétvége megint, és újabb kirándulásra indulok, lesz miről beszámolni.
Viszont mivel minden nap főzök, egy gyors saláta receptjét közzéteszem, mert tényleg gyors, és nagyon finom. Egyáltalán nem macerás, másnap is kellemes, és készíthetjük a tavaszi fogyókúra jegyében.
Tehát, hozzávalók:
1 zacskó saláta
(én a jégsalátásat szeretem) azt egészítettem ki egy kis reszelt répával, és koktélparadicsommal)
fél szál füstölt kolbász (nekem Esztikétől házi enyhén csípős van itthon)
3 gerezd fokhagyma
3 kanál balzsamecet (vörös, olaszt használtam)
1 kanál olívaolaj
Nagyjából ennyi.
A salátát kiborítottam egy tálba, vágtam rá négy koktélparadicsomot félbe, és reszeltem rá 1 db sárgarépát
A szószhoz felkarikáztam a kolbászt, és egy serpenyőben az olívaolajra feltettem sülni. Beledobáltam a nem túl apróra vágott fokhagymagerezdeket, és megvártam, míg kisül a zsírja. Ebbe a kolbászos szaftba beleöntöttem a balzsamecetet, átforraltam, és már kész is.
Ráöntöttem a salátára, és azonnal fogyasztható.
Én még pluszban sütöttem rá két szelet Mártoni grillsajtot (csak felvágom, és olívaolajon átpirítom mindkét oldalát. A grillsajt nem esik szét. Viszont frissen kell enni, másnapra gumivá válik).
Nagyon egyszerű, és nagyon ízletes a kolbászos szafttól, és másnap is tök jó íze van, én dobozban vittem magammal ebédre.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony