Tészta sok zölddel

Ezt a tésztát Dolce Vita receptötlete alapján készítettem.
Hozzávalók: fél cs. spagetti, pár szál ruccola saláta, olajbogyó (zöld) 1 lime, só, bors, parmezán vagy peccorino sajt, pici olívaolaj, római kömény, és 2-3 gerezd fokhagyma.
A tésztát szokásos módon sós vízben aldentére főzzük (nem kell túl főzni, kb. 8 perc elég forrástól számítva) lecsepegtetjük.
Ezalatt az olajbogyókat olívaolajon pirítgatjuk egy picit, én apróra vágtam az óriásbogyót, hozzádobtam a nem túl apróra vágott fokhagymát, köményt, sóztam, borsoztam, majd belecsavartam a lime levét, egyet rottyan, és kész.

A tésztára tálaláskor ezt a “szószt” tettem, és egy kis ruccolát. Összekevertem, locsoltam még egy kis olívát rá, majd reszeltem rá peccorino sajtot. (Ez a jó kis kemény olasz sajt, mindeféle csomagolás nélkül jó sokáig eláll a hűtőben, sokáig elég is, mert erős íze miatt, csak egy pici kell belőle mindig. Az olaszok ezt, a parmezánnal együtt igazából fűszerként használják)
Gyors, ligh-os tészta. Nőknek, gyerekeknek, és tésztaszerető ínyenc férjeknek ajánlom.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony