Ezt a tésztát Dolce Vita receptötlete alapján készítettem.
Hozzávalók: fél cs. spagetti, pár szál ruccola saláta, olajbogyó (zöld) 1 lime, só, bors, parmezán vagy peccorino sajt, pici olívaolaj, római kömény, és 2-3 gerezd fokhagyma.
A tésztát szokásos módon sós vízben aldentére főzzük (nem kell túl főzni, kb. 8 perc elég forrástól számítva) lecsepegtetjük.
Ezalatt az olajbogyókat olívaolajon pirítgatjuk egy picit, én apróra vágtam az óriásbogyót, hozzádobtam a nem túl apróra vágott fokhagymát, köményt, sóztam, borsoztam, majd belecsavartam a lime levét, egyet rottyan, és kész.
A tésztára tálaláskor ezt a “szószt” tettem, és egy kis ruccolát. Összekevertem, locsoltam még egy kis olívát rá, majd reszeltem rá peccorino sajtot. (Ez a jó kis kemény olasz sajt, mindeféle csomagolás nélkül jó sokáig eláll a hűtőben, sokáig elég is, mert erős íze miatt, csak egy pici kell belőle mindig. Az olaszok ezt, a parmezánnal együtt igazából fűszerként használják)
Gyors, ligh-os tészta. Nőknek, gyerekeknek, és tésztaszerető ínyenc férjeknek ajánlom.