Tészta sok zölddel

Ezt a tésztát Dolce Vita receptötlete alapján készítettem.
Hozzávalók: fél cs. spagetti, pár szál ruccola saláta, olajbogyó (zöld) 1 lime, só, bors, parmezán vagy peccorino sajt, pici olívaolaj, római kömény, és 2-3 gerezd fokhagyma.
A tésztát szokásos módon sós vízben aldentére főzzük (nem kell túl főzni, kb. 8 perc elég forrástól számítva) lecsepegtetjük.
Ezalatt az olajbogyókat olívaolajon pirítgatjuk egy picit, én apróra vágtam az óriásbogyót, hozzádobtam a nem túl apróra vágott fokhagymát, köményt, sóztam, borsoztam, majd belecsavartam a lime levét, egyet rottyan, és kész.

A tésztára tálaláskor ezt a “szószt” tettem, és egy kis ruccolát. Összekevertem, locsoltam még egy kis olívát rá, majd reszeltem rá peccorino sajtot. (Ez a jó kis kemény olasz sajt, mindeféle csomagolás nélkül jó sokáig eláll a hűtőben, sokáig elég is, mert erős íze miatt, csak egy pici kell belőle mindig. Az olaszok ezt, a parmezánnal együtt igazából fűszerként használják)
Gyors, ligh-os tészta. Nőknek, gyerekeknek, és tésztaszerető ínyenc férjeknek ajánlom.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony