Visszatérés a Sári csárdába

A Szigetközi nyaralásunk egyik fénypontja volt, amikor jó ajánlásra felkerestük a Sári Csárdát. Az étterem, ill. csárda Dunakiliti határában található, közvetlenül a Duna ágának partján.

Kezdjük a külső bemutatásával. A szépen parkosított környezet közvetlenül a Diamand Hoteltel szomszédos, a hotelt és éttermet sétautak kötik össze. Persze sok-sok virág, játszótér, állatsimogató, és még sok minden szépség található az épületek körül. A vízpart is csodás, tehát a külső környezet szerintem szuper. Az étterem önállóan működik, hatalmas kinti, közvetlenül vízparti terasszal, kemencével, ahogy kell. A belső hagyományos paraszti csárda jellegű, nyilván technikailag teljesen modern felszereléssel.
Itt mindjárt megemlíteném a toalettet is, ami kifogástalan minden tekintetben.
A személyzet is rendben van, kedvesek, előzékenyek, nem túl erőszakosak, viszont barátságosak. A csárdába többször is visszatértünk, hétvégén csurig volt szlovák vendégekkel, de hétköznap kellemes embermennyiséggel.
Az étlap bőséges, átlátható, speciális. De mi, természetesen ajánlásra először a halászlét kóstoltuk meg.
Ez az étel annyira finom náluk, csak felsőfokon tudok róla írni, így többszöri visszatérésünk alkalmával – bár más ételeket is megkóstoltunk – ezt sosem hagytuk ki.

A halászlé íze, szaga, állaga, sűrűsége, stb. szerintem a hibátlan és kifogástalan jelzővel értékelhető. Egyszóval, nagyon finom volt. Kifizetődőbb, ha többen kérünk 1-2 egész adagot, mint mindenki fél adagot. Így anyagilag jobban jövünk ki.
A halászlé mellett sláger volt nálunk a túrógombóc, az is hibátlanul felszolgálva, fahéjas tejföllel, valamint a meggyszószos tejberizs is. Itt és most jutott eszembe, milyen egyszerű ezt otthon is elkészíteni. (azóta csúcsra járatva készítem otthon)

Italként a hideg miatt a sör és a háziszörp volt nálunk a sláger. Málna és bodza háziszörp volt étlapon, fél literes kis kancsóban kaptuk. Ízre, hőmérsékletre tökéletes volt.
Másik alkalommal megkóstoltunk más ételeket is, pl. a vargányás körömpörköltet, ez picit el volt sózva, de egyébként fincsi puhára főzve, ízletesen volt készítve, a köretként kapott mogyoróburgonya telitalálat. A tálalás serpenyőben hozzáillő.

A cigánypecsenye is hibátlan volt, körete meglepő és finom, de ettünk még házirétest, és kóstoltuk a gyümölcslevest is. Összességében csak jót tudok mondani a csárdáról, és természetesen szívesen ajánlom mindenkinek, aki erre jár. Az árakról egy szót még, közepes árfekvésű, és érdemes megengedni magunknak.
A csárdába összesen háromszor mentünk vissza, ez is jelzi, nagyszerű étterem.

A nyaralás utáni dolgos-munkás hétnek köszönhetően el vagyok maradva egy-két beszámolóval, de holnap  bepótolom, mert új mozgalmasnak ígérkező hétvégére készülök.

Kövess a közösségi oldalakon is!

Jakab Erzsébet

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy megtisztelsz azzal, hogy blogomra látogattál. Ha tetszik amit olvasol, szeretettel várlak máskor is. Légy rendszeres olvasóm. Köszönöm!

Friss bejegyzések

Carnuntum

Carnuntum a Római Birodalom Pannonia provinciájának fővárosa, katonai tábor és hatalmas polgárváros volt az ókorban. Alsó-Ausztriában található. Ha utazunk, keressük

Elolvasom »

Ide írhatsz nekem!

Ha írni szeretnél, akkor megteheted, ezen az e-mail címen:

bakancsesfakanal(kukac)gmail.com

Itt is megtalálsz!

Élet a kéken

A Turistamagazinban írtak rólam, kétszer is. Íme a cikkek, kattints rá év olvasd el:

Bronzjelvény

Egy átlagos háziasszony